Vodafone fyller kassen

100 milliarder kroner kan Vodafone sette på kontoen for finansiering av nye mobillisenser etter at selskapet har solgt sitt italienske fasttelefoniselskap Infostrada til energiselskapet Enel.

Prisen for salget ender på 12,1 milliarder euro, og betyr at Enel sammen med sin samarbeidspartner France Telecom kan utvikle selskapenes felles mobilvirksomhet Wind og det nyinnkjøpte fasttelefoniselskapet for å få bedre grep i det italienske markedet.

Infostrada skal etter det selskapene opplyser innfusjoneres i Wind, som gjør at Enel vil eie 73,4 prosent og France Telecom resten. Wind ble etablert i 1998 av de to selskapene og Deutsche Telekom.

Enel overtar gjennom Infostrada 3,3 milioner kunder som kommer i tillegg til mobilselskapet Winds vel 2,56 millioner kunder. På mobilsiden er de hardeste konkurrentene Telecom Italia Mobile og det Vodafone-eide Omnitel med henholdsvis 20 og 12,5 millioner kunder.

Vodafone vil konsentrere sin virksomhet om mobiltelefoni. Selskapet overtok Infostrada da Vodafone kjøpte Mannesmann tidligere i år. Selskapet planlegger å bruke pengene til å delfinansiere dyre auksjoner på UMTS-mobiltelefoni i Storbritannia og Tyskland.

Til toppen