AVTALER & KONTRAKTER

Vodafone lei av alle krav fra Apple

Vodafones utsikter til å bli enedistributør av Apples iPhone i Europa, ser nå ut til å rakne.

I lengre tid har Vodafone forhandlet med Apple om å bli enedistributør av iPhone i Europa, men nå har selskapet fått nok av den endeløse rekke krav som Apple har stilt i forhandlingene, skriver comon.dk.

Ifølge avisen The Guardian har Vodafone helt avbrutt avtalen med Apple, og det har utløst nye rykter om at Apple vil oppgi sin strategi om å binde seg til én enkelt operatør nå iPhone kommer til Europa. I USA er det AT&T som har eksklusive rettigheter til iPhone.

Vodafone kritiserer blant annet at Apple har krevd å få en del av inntektene fra iPhone-brukernes mobile datatrafikk. I tillegg skal Apple ha krevd at den mobile Internett-adgangen med iPhone skal begrenses til sider, som selskaper har godkjent.

digi.no har tidligere skrevet at sApple har hatt samtaler med Deutsche Telekoms T-Mobile, France Telecoms Orange, Telefónicas O2 og Vodafone. Ryktene forteller at O2 skal være nær ved å undertegne en kontrakt med Apple for det britiske markedet. I Frankrike skal Orange ligge best an, mens T-Mobile er den mest sannsynlige partneren i Tyskland.

Dette tyder på at de tidligere antakelsene om at Apple ville velge én og samme partner for hele Europa, ikke stemmer. Dette er godt nytt for norske iPhone-tilhengere, siden ingen av de store selskapene tilbyr tjenester her.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.