Vodafone utsetter Microsoft-telefon

Mobilgiganten Vodafone skulle løfte Microsofts mobile operativsystem, men hinter nå mot problemer.

Mobilgiganten Vodafone skulle løfte Microsofts mobile operativsystem, men hinter nå mot problemer.

Det ser ut til at kampen om operativsystemet i mobiltelefonene drar ut. Frem til nå har mobilleverandørene, som Nokia, Siemens og Sony Ericsson, vært totalt dominerenede også på innmaten i mobiltelefonene.

Som kjent har verdens største programvareleverandør til PCer, Microsoft, tatt opp kampen mot mobilprodusentene på dette området. Microsoft ønsker å ta en bit av det kraftig voksende markedet for mobilprogramvare.

Microsoft har fått med seg enkelte telekomoperatører i kampen om operativ systemet. Den soleklart mest profilerte av disse er Vodafone.

Nå ser det ut til at samarbeidet mellom Vodafone og Microsoft skranter.

Financial Times skriver mandag at Vodafone vil forsinke introduksjonen av det nye operativsystemet som er utviklet av Microsoft. Vodafone-sjef Arun Sarin sier dette i et intervju med avisen.

Årsaken synes klar: Vodafone-sjefen hinter overfor avisen at Microsoft har behov for å gjøre ytterligere forbedringer i sitt operativsystem for mobiler, før Vodafone vil vurdere å innføre systemet i sine mobiltelefoner.

Vodafone er verdens største mobiltelefonselskap. Derfor er forsinkelsen et kraftig tilbakeslag for Microsofts ambisjoner i telekomindustrien, skriver Financial Times.

For operatører som Nokia er problemene godt nytt. De har samlet sin programvaresatsing i Symbian.

Til toppen