Vodafone valgte multimediaspiller fra RealNetworks

Den internasjonale mobiloperatøren Vodafone valgte multimediaspiller fra RealNetworks, i konkurranse med blant andre Microsoft.

Vodafone driver mobile telenett i 28 land og har rundt 120 millioner abonnenter. Avtalen som operatøren kunngjorde med RealNetworks i går innebærer bruk RealNetworks multimedieformat i tjenestepakken Vodafone live! Med en rekke tjenester innen musikk og video. Tjenesten ble lansert 24. oktober i fjor, og hadde per utgangen av mars i år i overkant av en million abonnenter, vesentlig i Tyskland, Italia og Storbritannia.

Valget av RealNetworks som multimediepartner i konkurranse med blant andre Microsoft og PacketVideo, innebærer et press på telefonprodusentene til å integrere Real-spilleren i deres terminaler. Nokia har allerede gjort det, og Siemens og Samsung har kunngjort sin hensikt om å gjøre det.

Man antar at det er mindre aktuelt å laste ned flere multimediaspillere på telefoner enn på PC-er og PDA-er. Derfor betraktes det som en viktig seier for RealNetworks at de har greid å få til en avtale med Vodafone, selv om ingen av partene ønsker å si noe om hvor mye kontrakten kan være verdt.

;