BEDRIFTSTEKNOLOGI

Voice On the Net: Europa-premiere i Norge

Telekom over Internett er i ferd med å bli en kommersiell realitet. Jeff Pulver, som er en pionerene innen telekom over Internett, tok initiativet til konferansene som nå kommer til Europa og Norge for første gang.

Frode Eriksen
31. okt. 1997 - 16:01

Det er i juni neste år at "Voice On the Net"-konferansen legges til Europa for første gang. Ericsson, Telenor Nextel og Telenor FoU står bak initiativet til å legge konferansen til Norge noe Jeff Pulver og hans organisasjon tydeligvis satte pris på. I en pressemelding fra Telenor heter det at det at konferansen legges til Norge er et uttrykk for den posisjon det norske Internett-markedet har i verdensmålestokk.

1998 blir et merkeår i den europeiske telekom-bransjen - og ikke bare fordi taletelefoni avmonopoliseres, men også fordi telekom over Internett begynner å bli en moden og kommersiell teknologi.

Internett er ikke omfattet av de samme tradisjoner og reguleringer som man kjenner fra den tradisjonelle telekom-bransjen, dermed endres rammebetingelser og konkurranseforholdene. Analytikere mener at innen 2005 vil 15 prosent av taletrafikken gå over Internett.

"Voice On the Net" er et av de viktigste fora for faglig utveksling innen dette fagområdet.

Her i landet ser en eksempler på utviklingen i Telenors planer om å tilrettelegge for telekomtjenester over

Internett og vil i 1998 bygge et H.323-nett på toppen av sin infrastruktur som er nødvendig for å tilby god tjenestekvalitet. Telenor Nextel vil i forbindelse med konferansen sponse en interoperabilitets test der Ericssons løsninger inngår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.