Voksende utvalg av programvare for Vista

Voksende utvalg av programvare for Vista

Microsoft har publisert en oversikt over applikasjoner som skal fungere godt sammen med Windows Vista.

Før man tar i bruk Windows Vista, er det greit å vite om annen programvare man er avhengig av, faktisk fungerer sammen med Microsofts nyeste operativsystem.

Microsoft har nå publisert en oversikt over programmer som til nå er blitt testet sammen med Windows Vista og som kan leveres med enten en "Certified for Windows Vista"- eller en "Works with Windows Vista"-logo. Den første er forbeholdt nyutviklet programvare som utnytter ny funksjonalitet i Windows Vista, mens den andre kan gis til eksisterende programvare som også fungerer under Windows Vista.

Listen over sertifisert Vista-programvare er foreløpig begrenset til 104 ulike produkter, mens 683 produkter til nå er gitt "Works with Windows Vista"-logo. Mange av produktene er Microsofts egne.

Potensielle Vista-brukere kan også laste ned og kjøre Microsoft Application Compatibility Toolkit 5.0 på Windows 2000, XP eller Server 2003 for blant annet å se om installert programvare har kjente kompatibilitetsproblemer med Windows Vista.

Likevel, at en applikasjon ikke er med i disse oversiktene, betyr ikke nødvendigvis at den ikke fungerer sammen med Windows Vista. Det koster normalt penger å få tilgang til disse logo-ordningene, noe som ikke er aktuelt for mange mindre eller ikke-kommersielle leverandører.

Til toppen