Vokser med beskjedne lønninger

Mens stadig flere IT-bedrifter varsler kutt, vil Eirik Amundrud ha 20 nye hoder.

Vokser med beskjedne lønninger

Mens stadig flere IT-bedrifter varsler kutt, vil Eirik Amundrud ha 20 nye hoder.

IT-bedrifter har i flere år slåss seg imellom for å få tak i IT-kompetanse i et nærmest støvsuget marked. Nå har pendelen snudd, men ikke for Know It Objectnet.

I dag skriver Dagens Næringsliv at den norske avdelingen har lagt opp til en økning på 20 stillinger.

Da digi.no besøkte IT-selskapet i fjor høst fortalte toppsjefen Anders Nilsson at de til tross for finanskrisen skal fortsette å vokse.

    Les også:

Det har vært vanskelig å få tak i gode IT-konsulenter som har blitt vant til svært høye lønninger.

Know IT Objectnet er på ingen måte lønnsledende. En utvikler får betalt alt mellom 20.000 til 50.000 kroner måneden alt etter hva slags kompetanse og erfaring de ansatte har.

En lønn på 600.000 kroner er dermed absolutt i toppskiktet hos KnowIT.

Nå kan nedgangstidene gjøre det lettere for Know It å få tak i de beste folkene. For selskapet er nemlig kresen og vil helst bare ha sivilingeniører med fordypning i IT. Dette var nærmest en umulighet for ett år siden.

Det er ikke lønnen Know It konkurrerer på. Vi ønsker å gi våre ansatte en trygghet ved at de har en sikker jobb og en sikker lønn som kommer inn hver måned, forteller norgessjef Eirik Amundrud.

Know It opererer ikke med faktureringsgrad eller lav fastlønn og springende bonuser. Alle har en fastlønn de kan leve med, hevder ledelsen.

- Vi tror vi har en god sjanse til å overleve fordi 80 prosent av våre kontrakter er rammeavtaler som i stor grad retter seg mot det offentlige, sier Norgessjef Erik Amundrud til digi.no.

En rammeavtale varer gjerne fra tre til fem år med opsjon på yttereligere ett eller flere år. Know IT har også større trygghet ved å satse mot det offentlige. I nedgangstider er det nettopp det offentlige som velger å investere for å skape en balanse i samfunnskøkonomien.

Know IT har blant annet rammeavtaler mot NSB, Telenor, Statens Vegvesen og Toll- og avgiftsdirektoratet.

I Norge omsatte selskapet for rundt 100 millioner kroner og oppnådde et resultat før skatt på over 17 millioner.

Selskapet med 100 ansatte i Norge er eid av svenske Know IT. Konsernet har vokst fra 250 til 1.250 utviklere på fem år. Morselskapet kjøpte i 2007 det norske selskapet Objectnet for 100 millioner kroner.

Til toppen