Vokser raskere enn Wikipedia

Google Knol nådde 100.000 artikler fire ganger raskere enn rivalen.

Vokser raskere enn Wikipedia

Google Knol nådde 100.000 artikler fire ganger raskere enn rivalen.

Googles oppslagsverk Knol kan feire sine første seks måneder denne uken, og har samtidig rundet en viktig milepæl.

Tjenesten regnes som en konkurrent til Wikipedia, men skiller seg vesentlig fra verdens største nettleksikon ved å tilby bidragsytere betaling for artikler.

Artiklene i Googles tjeneste inneholder annonser, og er således et kommersielt alternativ til Wikipedia, som drives av en ideell stiftelse og baserer seg på frivillige donasjoner.

Knol rundet 100.000 artikler allerede for noen uker siden, melder Google i et offisielt blogginnlegg. Ikke dårlig for en tjeneste som mange avskrev helt fra starten.

Ifølge gründer Jimmy Wales har Wikipedia samlet over 11 millioner artikler på 265 språk i løpet av de siste åtte årene. Størst er den engelske versjonen, som for tiden består av over 2,7 millioner artikler.

Tall fra mashable.com viser at Knol har vokst raskere enn Wikipedia hvis man sammenligner tjenestene i deres første seks måneder.

Wikipedia ble startet i 2001 og nådde ikke 100.000 artikler før nesten to år senere, altså over fire ganger senere.

Nettrafikken og brukerinvolveringen var imdlertid langt mindre den gangen. Likevel viser sammenligningen at Knol langt i fra er den fiaskoen som enkelte har hevdet.

Mange fryktet ved lanseringen at Google ville utnytte sin gigantiske markedskrefter ved å agressivt gi fordeler til Knol-artikler på bekostning av Wikipedia-innhold i søkeresultater. Det har så langt ikke skjedd.

    Les også:

Til toppen