FORBRUKERTEKNOLOGI

Voldsom nettbrettvekst

Svært mange fikk nett- eller lesebrett til jul.

Svært mange amerikanere fikk et lesebrett eller nettbrett til jul. Andelen som eier et slikt apparat nær doblet seg fra midten av desember til midten av januar.
Svært mange amerikanere fikk et lesebrett eller nettbrett til jul. Andelen som eier et slikt apparat nær doblet seg fra midten av desember til midten av januar.
23. jan. 2012 - 08:48

Nett- eller lesebrett har vært den store gavesuksessen i fjor jul, melder New York Times.

En ny rapport som blir offentliggjort mandag indikerer at antallet voksne amerikanere som eier et nettbrett eller et lesebrett nesten ble doblet fra midten av desember til midten av januar.

Rapporten vil i så fall bekrefte det flere amerikanske forlag har merket seg de siste ukene: salget av ebøker har tatt av etter julehøytiden. Dette var også noe man så etter desember 2010, melder New York Times.

Rapporten som skal vise til disse tallene er Pew Research Centers «Internet and American Life Project» og det viktigste funnet er at andelen amerikanske voksne som eier et nettbrett eller et lesebrett har steget fra 10 prosent til 19 prosent gjennom julen.Veksten i andelen har vært forholdsvis stabil gjennom hele høsten i fjoråret, noe som indikerer at svært mange fikk et nettbrett til jul.

Undersøkelsen gjelder bare amerikanske forhold, men også i Norge har vi tall som indikerer at det har vært svært mange nettbrett under juletrærne. Blant annet eksploderte nedlastningen av e-bøker gjennom Apples iBoookstore rett etter julaften i år. Det viser tall digi.no kunne presentere for to uker siden.

I det norske markedet er det hovedsakelig Apples iPad som har dekket etterspørselen etter nettbrett. Men i USA har særlig Amazons Kindle Fire, et nettbrett som er priset svært mye lavere enn iPad, som har klart å ta markedsandeler. Sistnevnte er ikke tilgjengelig i det norske markedet. Men Norli Libris sitt lesebrett, Kibano, har imidlertid solgt godt skal vi tro selskapet bak. Rett etter nyttår kunne de melde til digi.no at de er utsolgt for lesebrettene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.