UTVIKLING

Voldsom vekst for Android Market

Har doblet utvalget på tre måneder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. apr. 2010 - 12:15

Etter en noe tung start, har markedsplassen for applikasjoner og annet innhold til mobiltelefoner basert på Googles Android-plattform, Android Market, virkelig begynt å vokse.

I juli i fjor var det ifølge AndroidLib.com under 6000 applikasjoner tilgjengelig i Android Market. Fram til desember hadde antallet vokst til 20.000. I midten av mars i år hadde antallet vokst med ytterligere 10.000, men allerede i slutten av forrige uke hadde antallet passert 50.000.

I mars ble det lagt til over 8000 applikasjoner, og de foreløpige tallene for april tyder på enda raskere vekst denne måneden.

Tallene tyder på at det har blitt mer interessant for utviklere å tilby applikasjoner til Android. Antallet solgt mobiler har nok mye å si, men trolig tiltrekkes nok en del av reglene for publisering av applikasjoner er mindre strenge hos Google enn hos Apple.

I likhet med tallene for Apples App Store, som nå skal ha passert 190.000 applikasjoner, inkluderer tallene applikasjoner og andre former for nedlastbart innhold som ikke tilbys til brukere i alle land. Det er heller ikke slik i Android Market at alle applikasjonene tilbys til alle Android-baserte mobiler. Det finnes programvare som krever relativt nye utgaver av operativsystemet, i tillegg til at det i blant stilles visse krav til maskinvaren.

Google Earth for Mobile er et godt eksempel på dette. Det er bare tilgjengelig for Googles egen Nexus One-mobil og Motorola Droid med Android 2.1, i tillegg til Apples enheter med iPhone OS 2.0 eller nyere.

I de fleste land er det bare gratis nedlastinger som tilbys i Android Market. Google skal utvide dette tilbudet til flere land etter hvert, men har sagt lite om tidsplanen for dette.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.