RESULTATERFINANS

Voldsom vekst for salget av IP-telefoner

Ferske tall viser at etter noe nøling, fyker salget av IP-telefoner nå i været.

7. feb. 2007 - 11:03

Cisco la i dag frem tallene for sitt regnskapsmessige andre kvartal. De viste en raskt vekst over hele linjen hos nettverksgiganten.

    Les også:

Cisco Norge leverte også solide resultater i andre kvartal 2007, med en vekst på hele 50 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

- Vi er svært fornøyde med veksten i Norge, særlig med tanke på at vi også økte omsetningen med 25 prosent i andre kvartal i fjor, og med 50 prosent i andre kvartal 2005, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør for Cisco i Norge.

Omsetningen på forretningsområdet IP-telefoni økte med 65 prosent og når digi.no spør om hvor mange IP-telefoner Cisco har solgt i Norge, får vi høre at de er i ferd med å nå en milepæl i dette markedet.

Som bransjebegrep omfatter IP-telefoni mye, blant annet Skype og tjenester der man bruker vanlige telefoner. Men for mange bedrifter er en ny fast-telefon som sender og tar i mot lyd i IP-format det meste effektive. Og her er åpenbart Cisco markedsleder med en rekke distributører, blant annet Datametrix som trolig er størst.

- Når det gjelder antall Cisco IP telefoner levert i Norge, så nærmer tallet seg 100.000 total gjennom alle år, sier Myrland til digi.no.

Han kan ikke oppgi hvor mange som er solgt i det siste kvartalet, men han kan fortelle litt om hvor stort det norske markedet er og hvor stor andel Cisco har av det.

- Vi tror at størrelsen på markedet er cirka 25 millioner amerikanske dollar i Norge, sier Myrland.

I norske kroner vil det si litt i overkant av 155 millioner med dagens kurs. Dette markedet inkluderer også annen samarbeidsteknologi, men det er primært IP-telefoni som er inkludert i tallene som Cisco opererer med. Av dette markedet tror Cisco selv at de har en markedsandel litt i overkant av 50 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.