Vollvik investerer i norsk søkeselskap

Med Chess-gründer Idar Vollvik på laget skal søkeselskapet Infofinder ta steget ut i det internasjonale markedet.

Vollvik Invest har besluttet å delta i to emisjoner i søkemotorselskapet InfoFinder, og blir den største aksjonæren i selskapet.

InfoFinder er delvis en konkurrent av mer kjente Fast Search & Transfer. Infofinder holder seg strengt til bedriftssøk i digitale arkiv. De har ikke ambisjoner om å konkurrere innen verken internettsøk eller lokale søk, og de vil heller ikke levere fullverdige portaler.

    Les også:

- Ved siden av kapital stiller vi med godt humør, stort engasjement og et ressursapparat innen salg og markedsføring, skriver Idar Vollvik i meldingen.

InfoFinder leverer i dag søkemotorløsninger til små og mellomstore bedrifter i forhold til bedriftsinterne søk. Selskapet konkurrerer dermed med Fast, men satser på mindre kunder.

Administrerende direktør Lars Morten Nygaard er svært tilfreds med å få Vollvik Invest på eiersiden. Han sier at selskapet skal satse utenfor Norge allerede i år. Han forventer derfor en dobling i antallet årsverk i 2006, med en tilsvarende dobling i 2007.

- De to neste årene blir det mer fokus på topplinje enn bunnline. Veksten skal i første rekke skje via indirekte salg gjennom forhandlere og integrasjonspartnere. Vi har allerede 25 forhandlere i Skandinavia, og mye av veksten vil komme gjennom en videreutvikling av disse, forteller Nygaard.

Til toppen