Vollvik klar for nye tele-eventyr

Forloveren sikrer tele-gründerens nye mobilselskap.

Vollvik klar for nye tele-eventyr

Forloveren sikrer tele-gründerens nye mobilselskap.

Denne uken ble det kjent at meglerhuset Christiania Securities har begjært Chess-gründer og aksjespekulant Idar Vollvik personlig konkurs.

Vollvik har også betydelig gjeld til andre meglerhus og er i praksis gjeldslave, bare fire år etter han innkasserte 800 millioner kroner på salget av Chess.

Samtidig er mannen i ferd med å stable det nye mobilselskapet Ludo på beina, og det har vært spekulert om denne satsingen ville gå med i dragsuget. Det vil den ikke.

Idar Vollvik har nemlig sørget for å selv ikke ha eierinteresser i Ludo Mobil.

I stedet er det forloveren til Vollvik, Dag Erik Helland, som på stiftelsesmøtet forrige måned tegnet seg for hele aksjekapitalen, skriver Finansavisen.

Dermed vil ikke det nye selskapet kunne påvirkes av Vollviks personlige gjeldsproblemer.

Forloveren gikk i sin tid inn med 90.000 kroner i Chess og satt til slutt igjen med 1,9 millioner kroner, noe som er tjue ganger innsatsen.

Ovenfor Finansavisen begrunner han investeringen med at han har tro på at det nye selskapet vil lykkes. Helland regner imidlertid ikke å tjene like godt denne gangen.

- Den tiden er nok forbi, men at det er mulig å tjene noen kroner er jeg overbevist om, sier Dag Erik Helland, som også er valgt som styreleder i Vollviks mobilhåp.

Idar Vollvik får selv rollen som daglig leder i virksomheten.

Det er fortsatt usikkert når Ludo Mobil er klare til å sende ut sine første SIM-kort, men selskapet regner med å være ordentlig i gang før sommeren.

    Les også:

Til toppen