TELEKOM

Vollviks mobileventyr kan gå mot slutten

Prøver å selge Ludo-kunder til andre mobilselskap.

Idar Vollvik Œetablerte Ludo Mobil i 2009 - etter å ha tapt store summer i aksjemarkedet. Nå er han ute etter å få en kjøper til selskapets base med mobilkunder.
Idar Vollvik Œetablerte Ludo Mobil i 2009 - etter å ha tapt store summer i aksjemarkedet. Nå er han ute etter å få en kjøper til selskapets base med mobilkunder. Bilde: Ludo Mobil
18. jan. 2012 - 11:32

Idar Vollvik tjente seg søkkrik da mobilselskapet Chess ble solgt til TeliaSonera i 2005, men halsbrekkende aksjetrading og en rekke meget uheldige investeringer gjorde at trønderen i 2008 sto tilbake på bar bakke.

Med en betydelig gjeld og tvangssalg hengene over seg etablerte Vollvik Ludo Mobil i 2009. Dette var et forsøk på å gjenta suksessen med Chess og for igjen kunne oppleve store plusstall på saldoen.

Siden oppstarten har imidlertid Ludo-konseptet blitt betydelig utviklet til blant annet å omfatte ehandel og en rekke andre forretningsaktiviteter. Selskapet har også lansert en egen smarttelefon. Den fikk det megetsigende navnet P9S, kunne digi.nos søsterpublikasjon dinside.no melde i fjor vinter.

Men suksessen har latt vente på seg. Nå får digi.no bekreftet fra flere hold at selskapet forsøker å selge sin base med mobilkunder.

I en e-post digi.no har fått tilgang til skriver Ludos administrerende direktør Idar Vollvik følgende:

«Hei alle sammen!

• Formelle forhandlinger er i gang med seriøs aktør på kjøp av kundebasen til Ludo Mobil. Merkevaren vil fortsette som før som Ludo Mobil, så det blir ingen endringer for kundene. Forhandlingene har ikke behandlet de driftsmessige forhold ennå. Det vil komme nærmere informasjon så snart den foreligger, senest innen siste februar.

Dersom noen lurer på noe utover dette, er det bare å ta kontakt..

Idar»

E-posten er stilet til viseadminstrerende i Ludo Mobil, Ole Norstad. Han har ikke besvart henvendelser fra digi.no, og Idar Vollvik vil ikke kommentere opplysningene om at de er i ferd med å selge kundebasen.

Styreleder i Ludo Mobil, Dag Erik Helland, bekrefter imidlertid e-posten og dens innhold og forteller at selskapet jobber med å selge kundebasen. Men han vil ikke komme inn på hva som blir selskapets videre skjebne, annet enn at dette ikke betyr slutten på Ludo.

– Ludo består av ganske mange enheter, sier Helland til digi.no.

Digi.no er kjent med at Vollvik skal ha vært i dialog med Telenor Mobil den siste tiden med tanke på salg. Ingen i Telenor ville kommentere saken da digi.no kontaktet dem forrige uke. Men digi.no er kjent med at det i mobilbransjen skal ha gått rykter om salg av Ludo-porteføljen.

Digi.no har den siste uken forsøkt å komme i kontakt med Idar Vollvik, som ifølge Bergens Tidende flyttet til Thailand for å eksportere Ludo-konseptet i fjor vinter. I en SMS meldte imidlertid Vollvik tirsdag ettermiddag at han ikke ville kommentere rykter.

Ludo skal ha anslagsvis 70.000 kunder, ifølge en kort Wikipedia-oppføring om selskapet. Det har ikke lyktes digi.no å få kontakt med noen i ledelsen for å få bekreftet dette antallet, eller få ytterligere kommentarer til hvordan selskapet skal drives fremover.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.