RESULTATERFINANS

Volvo-kontrakt glapp, c.Rel konkurs

Nok en av de optimistiske satsingene fra IT-boomen er konkurs. Christen Sveaas har mistet troen på c.Rel, men gir trolig Global IP mer penger.

16. okt. 2001 - 08:57

Stadig flere av de mange selskapene som ble startet under jubelårene 1999 og 2000 slipper nå opp for penger. Og i et marked som ikke vil gi mer, må stadig flere kaste kortene og gå til skifteretten.

Nå er c.Rel, konkurs, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet har 70 ansatte, forteller nyansatte c.Rel-sjef Hans Christian Qvist til digi.no. Selskapet var på bedringens vei, men da Volvo sa nei i siste liten til en stor kontrakt, betydde det kroken på døren. Les: c.Rel med innpass hos Volvofinans

Selskapet laget systemer for kundeadministrasjon og hentet i fjor vinter inn 120 millioner kroner med en aksjekurs på 16 kroner. Men selskapet slet med at deres programvare var skrevet for Tandem-maskiner og klarte aldri å bli ferdig med versjoner for Unix, Windows og IBMs stormaskiner. Les: c.Rel forsinket og trenger penger

Selskapet var på sin topp priset til 500 millioner kroner med Christen Sveaas/Kistefos som hovedeier.

Nå sier altså Sveaas nei til mer penger og avliver selskapet. For Sveaas må velge etter å ha avskrevet et tap på 500 millioner kroner på sine mange IT-investeringer. Han vil kanskje i stedet bidra med mer penger til Global IP, som nå skal hente inn 50 millioner kroner. Sveaas er en av selskapets største eiere, skriver iMarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra