Volvo-kontrakt glapp, c.Rel konkurs

Nok en av de optimistiske satsingene fra IT-boomen er konkurs. Christen Sveaas har mistet troen på c.Rel, men gir trolig Global IP mer penger.

Nok en av de optimistiske satsingene fra IT-boomen er konkurs. Christen Sveaas har mistet troen på c.Rel, men gir trolig Global IP mer penger.

Stadig flere av de mange selskapene som ble startet under jubelårene 1999 og 2000 slipper nå opp for penger. Og i et marked som ikke vil gi mer, må stadig flere kaste kortene og gå til skifteretten.

Nå er c.Rel, konkurs, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet har 70 ansatte, forteller nyansatte c.Rel-sjef Hans Christian Qvist til digi.no. Selskapet var på bedringens vei, men da Volvo sa nei i siste liten til en stor kontrakt, betydde det kroken på døren. Les: c.Rel med innpass hos Volvofinans

Selskapet laget systemer for kundeadministrasjon og hentet i fjor vinter inn 120 millioner kroner med en aksjekurs på 16 kroner. Men selskapet slet med at deres programvare var skrevet for Tandem-maskiner og klarte aldri å bli ferdig med versjoner for Unix, Windows og IBMs stormaskiner. Les: c.Rel forsinket og trenger penger

Selskapet var på sin topp priset til 500 millioner kroner med Christen Sveaas/Kistefos som hovedeier.

Nå sier altså Sveaas nei til mer penger og avliver selskapet. For Sveaas må velge etter å ha avskrevet et tap på 500 millioner kroner på sine mange IT-investeringer. Han vil kanskje i stedet bidra med mer penger til Global IP, som nå skal hente inn 50 millioner kroner. Sveaas er en av selskapets største eiere, skriver iMarkedet.

Til toppen