KARRIERE

Von Tetzchner forlater Opera

- Dette bringer fram mange følelser.

Over og ut: Jon von Tetzchner slutter i Opera Software.
Over og ut: Jon von Tetzchner slutter i Opera Software. Bilde: Per Ervland
24. juni 2011 - 19:30

Jon Stephenson von Tetzchner forlater Opera Software. I januar 2010 gikk han av som toppsjef med øyeblikkelig virkning. Da hadde han ledet nettleserselskapet i femten år.

Han sa den gangen til digi.no at han ønsket en friere rolle, men valgte å bli som strategisk rådgiver i selskapet han medgründet i 1995.

Nå er det helt slutt.

- Dette er selvsagt et valg som bringer fram mange følelser, sier von Tetzchner i en pressemelding som kom fredag ettermiddag, etter børsens stengetid.

Islendingen, nettpioneren, og mannen som har omtalt Opera som sitt eget barn, forsvinner ut fra selskapet allerede torsdag i neste uke.

Det fremgår at han har ideer om nye prosjekter, altså hva han skal bruke tiden sin til fremover, men at det er for tidlig å avsløre dette nå.

Derimot står det ingenting om hvorfor han velger å trekke seg helt ut fra den norske suksessbedriften, som nå har over 200 millioner brukere og har skapt verdens ledende mobilnettleser.

Ifølge Washington Post trekker von Tetzchner seg etter uenighet med ledelsen og styret i Opera. Det fortelles om at han forklarer dette nærmere i en e-post til de ansatte, som avisen refererer slik:

«Det har blitt klart at ledelsen, styret og jeg ikke deler de samme verdiene, og at vi ikke er enige om veien videre for Opera. Som et resultat av dette har jeg blitt enig med styret om å slutte. Mitt syn er at styret og ledelsen er mer fokusert på kvartaler enn meg.»

Sikter mot en halv milliard

Etterfølgeren hans, nåværende toppsjef Lars Boilesen sier i en kommentar at von Tetzchner har lært ham og de andre ansatte svært mye, og at de har hatt mye moro sammen gjennom mange år.

- Han trodde på, og pushet ut innovasjon etter innovasjon, som våre konkurrenter stadig sliter med å kopiere. Det gjør Opera til en forløper innen den tekniske utviklingen som vi kjenner dem i dag. Vi er svært stolte av Jon og selvsagt av selskapet, uttaler Boilesen.

Han sier videre at Opera nå «sikter mot 500 millioner brukere innen 2013, og at de er inne i en veldig positiv flyt for tiden».

digi.no har fredag kveld ikke lyktes å få tak i von Tetzchner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.