KARRIERE

Vond nedbemanning i Opera

En lang vekstperiode er over. Nå må ansatte gå i nettleserselskapet.

24. feb. 2010 - 08:23

Det blir oppsigelser i Opera Software etter sviktende omsetning og resultat, melder DagensIT. Ser man nærmere på selskapets nylig fremlagte kvartalstall er det utsiktene til underskudd som gjør kuttrunden uunngåelig.

Etter det DagensIT erfarer må 10 fra administrasjon og opptil 25 av selskapets over 500 ingeniører finne seg nye jobber.

Opera ønsker ikke selv å tallfeste kuttene, men bekrefter at det blir kutt både i administrasjon og produksjonsstaben.

- Det er to grunner til at vi nedbemanner. Det ene er kostnadsreduksjoner, det er grunnen til at vi må gjøre det. Vi har ikke råd til å ha en så omfattende admininistrasjon som vi har hatt. I produksjonen, engineering, så har vi ikke på samme måte et mål, der må vi også redusere, samtidig må vi sikre at vi har rett kompetanse for fremtiden.

- Det blir det en vurdering som vi er midt oppe i nå. Det er ingen tall foreløpig, sier HR-direktør Tove Selnes i Opera Software til digi.no.

Innen en ukes tid skal de berørte pekes ut, får digi.no opplyst.

De ansatte fikk den triste beskjeden om kuttene mandag. Selskapet sier de ønsker å gjøre usikkerheten de nå er oppe i så kort som mulig, og at de er opptatt av å hjelpe de berørte over i ny jobb.

- I Opera er vi opptatt av å ta godt vare på de ansatte, bedyrer Selnes.

Mandag la nettleserselskapet frem finanstall for fjerde kvartal og hele 2009 som viser en varig svekket omsetning. Det er Operas hovedinntektskilde gjennom mange år, inntektsposten nettlesere for «internettenheter» som er truet.

Denne posten inkluderer nettlesere til mobiltelefoner, tv-bokser og annen forbrukerelektronikk.

I kvartalsrapporten sier selskapet at avtalene med mobiloperatørene vokser kraftig, men økningen her klarer ikke å demme opp for fallet i omsetning gjennom mobile OEM-er.

Opera-topp Lars Boilesen, som på nyåret overtok sjefstolen etter den teknologidrevne gründeren Jon von Tetzchner, bekrefter ovenfor DagensIT at selskapet nå legger om kursen.

- Vi gjør radikale endringer hvor vi virkelig fokuserer på mobiloperatørene, sier han.

DagensIT har også snakket med ikke-navngitte ansatte, som er bekymret for selskapets sjel som følge av kursendringen.

- Opera er jo et stort selskap. Slike prosesser er aldri hyggelige og det er trist at vi må gjøre det. Derfor gjør vi det så raskt og i så liten grad som mulig. Jeg har ikke den samme frykten og opplever at vi har et godt samarbeid med de tillitsvalgte og de ansatte. Det virker som de forstår at dette er nødvendig og at det er noe vi gjør for å sikre fremtiden til Opera, sier Tove Selnes til digi.no.

Inntil i går kveld hadde Opera Software utlyst hele 46 stillinger. Dette er nå knappet kraftig inn, og i skrivende stund søker selskapet kun etter 7 nye ansatte.

- Vi har lenge drevet en hurtigtakt på bemanning, og vi har også sagt til de ansatte at det kanskje er kompetanse vi trenger som vi ikke har på huset, sier HR-direktøren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.