VR-brille i papp åpnes for utviklere

Lover nye 3D-opplevelser med Google Cardboard.

VR-brille i papp åpnes for utviklere
Google satser nå for alvor på Cardboard, en enkel VR-brille som mange er i stand til å lage selv. Bilde: Google

Under selskapets utviklerkonferanse i sommer delte Google ut et lite byggesett til deltakerne. Byggesettet kalles for Cardboard og er i praksis en VR-brille (Virtual Reality) i papp. Ved å putte en relativt stor Android-mobil inn i brillen, kan få man en real 3D-opplevelse gjennom innhold som tilbys via en egen Cardboard-app.

For brukere som allerede har en egnet mobil, er Cardboard en lavterskels inngangsport til virtuell virkelighet. For tilsvarende byggesett som det Google delte ut kan kjøpes for et par-tre tiere og oppover. Det er også mulig å lage dem selv.

Ifølge Google har det blitt levert mer enn en halv million slike briller, men med så mange ulike leverandører, er det lite sannsynlig at selskapet har full oversikt.

Til nå har det bare vært noen relativt enkle demonstrasjoner tilgjengelig for Cardboard, blant annet Google Earth, men dette er i ferd med å endre seg. I går ble det åpnet en egen Cardboard-seksjon i Google Play med over tjue nye apper fra pilotutviklere.

Bildet viser hvordan Cardboard i praksis virker. I selve brillen sitter det to linser som gjør at man kan se mobilskjermen skarpt når den er bare et par centimeter unna øynene.
Bildet viser hvordan Cardboard i praksis virker. I selve brillen sitter det to linser som gjør at man kan se mobilskjermen skarpt når den er bare et par centimeter unna øynene. Bilde: Google

Nå legger Google til rette for at også flere skal kunne lage Cardboard-apper. Selskaper tilbyr nå SDK-er for Android og Unity, som skal gjøre det enklere å lage nye VR-apper eller å tilpasse eksisterende apper til VR.

Google opplyser forøvrig at selskapet selv ønsker å ansette flere utviklere med interesse for virtuelle virkelighet.

    Les også:

Les mer om: