TELEKOM

Vraker Googles Nexus One

Mobiloperatører foretrekker HTCs egne modeller.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mai 2010 - 10:14

Det var store forventninger til Googles mobiltelefon, Nexus One, da den kom i salg i USA rett før jul. Men mobilsalget i USA avhenger svært mye av subsidieordningene til mobiloperatørene – enda mer enn her i landet. Direktesalget fra Googles Phone-side har vært liten vellykket, i alle fall målt i antallet solgte enheter. Men som andre har påpekt, finnes det flere måter å måle suksess på.

I USA selges ikke Nexus One via noen mobiloperatør, og håpet om at en CDMA-utgave av mobilen skulle bli solgt gjennom Sprint, har nå for alvor blitt slukket. I et intervju med Gizmodo sier et representant for mobiloperatøren at selskapet i stedet vil tilby HTCs kommende Evo 4G-modell, som i stor grad er en forbedret versjon av Nexus One.

Riktignok selges Nexus One nå gjennom Verizon Wireless, men ikke i USA. I første omgang tilbyr mobiloperatøren Googles mobil i Storbritannia, men mobilen skal også bli tilgjengelig gjennom Verizon Wireless i Frankrike, Italia, Nederland, Spania og Tyskland etter hvert.

I USA leverer Verizon Wireless i stedet CDMA-modellen Droid Incredible fra HTC, som også anbefales av Google på selskapets nettsted.

Det er verdt å merke seg at alle mobilene som er nevnt i saken, produseres av HTC.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.