BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vraket Unix for Linux på stormaskin

Et internasjonalt selskap har vraket Unix og flyttet sine SAP-systemer til to stormaskiner under Linux.

11. aug. 2004 - 10:01

Endress+Hauser, et internasjonalt konsern som produserer apparatur for prosesskontroll og som kontrolleres av et holdingselskap i Sveits, har flyttet sine mangeslyngne SAP-applikasjoner fra flere Unix-servere til to sentralt plasserte IBM stormaskiner under Linux.

Endress+Hauser har en årsomsetning på 735 millioner euro (over 6 milliarder kroner) og flere enn 6000 ansatte fordelt på 41 salgs- og serviceselskaper I 37 land, 19 produksjonsenheter i ni land og sju administrasjonsselskaper.

SAP-installasjonen omfatter 19 produksjonssystemer fordelt på 14 logiske partisjoner, med DB2-databaser fordelt på seks logiske partisjoner. Systemene har 3500 brukere.

Beslutningen om å bytte ut Unix-maskiner med to IBM stormaskiner av typen zSeries 990 ble tatt da SAP R/2 skulle erstattes med R/3. De to stormaskinene teller til sammen 36 prosessorer, og er sentralt plassert i et datasenter i Weil am Rhein i Tyskland. Den nye installasjonen er fullført, og ble kunngjort i går.

Det økonomiske oppgjøret mellom IBM og Endress+Hauser er ikke kjent.

Endress+Hauser oppgir disse fordelene med å kjøre SAP sentralt på stormaskin under Linux framfor på distribuerte Unix-maskiner:

  • bedre tilgjengelighet
  • bedre sikkerhet
  • høyere produktivitet
  • enklere administrasjon
  • lavere kostnader

De to viktigste kriteriene for valg av ny plattform var bedre tilgjengelighet for applikasjoner og lavere kostnader.

Tilfellet er et eksempel på at flere storbedrifter ser IBM-stormaskiner som et regningsvarende alternativ til store Unix-maskiner, og på at kombinasjonen av stormaskin og Linux oppfattes som troverdig og hensiktsmessig.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.