Vurderer å handikappe Playstation 2

For å verne salget av andre produkter vurderer Sony å lansere Playstation 2 uten Internett og mulighet for å spille DVD-filmer.

For å verne salget av andre produkter vurderer Sony å lansere Playstation 2 uten Internett og mulighet for å spille DVD-filmer.

Ryktene har lavet ned som snøen på Gardermoen - men på tirsdag offentliggjorde Sony USA endelig spesifikasjonen for Playstation 2, arvtageren til det som i dag er verdens mest populære spillmaskin (se egen sak: "PlayStation 2-spesifikasjonen offentliggjort").

Klarer Sony å holde sine løfter, kan du til jul neste år kjøpe deg en supedatamaskin pakket inn i grå plast. De fleste kunder hadde nok ønsket at de kunne utnytte den utrolige ytelsen Playstation 2 vil gi til underholdning og kommunikasjon. Det har da også lenge gått rykter om at Sony vurderer å legge inn WebTVs Internett-system i Playstation 2. Det hadde også vært mulig å legge inn en digital TV-dekoder, noe som hadde gjort Playstation til en kommunikasjonssentral.

Men Sony stritter i mot. Selskapet ønsker slett ikke å selge deg en alt-mulig-maskin hvis de i stedet kan selge deg den samme DVD-spilleren flere ganger i forskjellige typer bokser.

- Det finnes likheter med Playstation 2 og den neste generasjon set-top-bokser, men vi ser på dette som to helt adskilte markeder, sier Phil Harrison i Sony USA til informasjonstjenesten Zdnet.

Playstation 2 vil trolig få en DVD-spiller for å håndtere enda større spill - spørsmålet er hva slags andre DVD-formater maskinene kan spille. Sony bekreftet tirsdag at de vurderer å legge inn muligheten for å spille av filmer, men selskapet formulerer seg meget diplomatisk og sier at de ennå ikke har bestemt seg.

Sonys avgjørelse om Internett og DVD vil trolig få store konsekvenser for både data- og telekom-industrien fordi Playstation vil bli solgt i store volumer. Så langt har Sony solgt 50 millioner Playstation-maskiner og selskapet peker på at det finnes over én milliard farge-TVer i verden.

Spørsmålet er om Sony kan ta seg råd til lage en handikappet Playstation-maskin for å verne salget av sine DVD-spillere. For Sega og Nintendo produserer ikke annet utstyr og trenger derfor ikke å ta slike hensyn. Først ut er Sega med sin Dreamcast som er ventet i salg i Europa til høsten.

Til toppen