Vurderer å kutte Fiorinas makt

Styret i HP vurderer en omorganisering av HP for å få fart på aksjekursen, noe som vil kutte Carly Fiorinas makt.

Styret i HP vurderer en omorganisering av HP for å få fart på aksjekursen, noe som vil kutte Carly Fiorinas makt.

Det er fem år siden Carly Fiorina overtok all makt i HP og nå vurderer styret i selskapet å ta fra henne en del av alle rollene. Lekkasjene kommer etter HPs årlige fire dager lange styremøte, skriver ellers svært velinformerte Wall Street Journal.

Styremøte foregikk fra 12. til 15. januar i San Francisco.

Avisen har snakket med sentrale personer i selskapet og minst et styremedlem som forteller at styret er fornøyd med Fiorina, men at hun er svært detaljorientert og derfor sliter med å håndtere alle oppgavene som er samlet hos henne.

Fiorina har siden hun startet i HP ryddet opp og kuttet antallet forretningsenheter fra 83 til en håndfull, men dette har samlet mange sentrale oppgaver hos henne selv. Målet med å spre oppgavene mer er å sette HP i stand til å reagere raskere på endringer og behov.

Styret vurderer derfor å spre ansvaret mer til flere toppledere i det store selskapet.

Bakgrunnen for en eventuell reorganisering er klar - HP sliter med en presset aksjekurs i forhold til sine største rivaler når man ser på de siste fem årene. Det er særlig PC-salget som hemmer - HP har slitt mot Dell og synes nå å ha gitt opp kampen om å være størst.

I tillegg har HP kanskje fått nye utfordringer etter at IBM solgte sin PC-virksomhet til kinesiske Lenovo.

At HP arbeider med å rette opp lønnsomheten er klart - for halvannen uke siden offentliggjorde man at PC-divisisjonen slås sammen med den lønnsomme skriverdivisjonen.

Det har også tidligere i år lekket ut at styret har hatt en oppdeling av HP oppe til vurdering en rekke ganger, men hver gang har sagt nei.

Til toppen