Vurderer enda et søksmål mot Apple

Vurderer enda et søksmål mot Apple

Apples kommende iPhone har fått Quantum Research til å vurdere et nytt søksmål mot selskapet.

Apples kommende mobiltelefon, iPhone, vekket under annonseringen i januar mye oppsikt på grunn av blant annet navnet, designet og berøringsskjermen. I ettertid har alle disse områdene blitt relativt hete poteter for selskapet.

Apple ble neste umiddelbart saksøkt av Cisco for iPhone-navnet, som Cisco har eid i flere år. Det er dog stadig utvikling i denne saken, og Apple skal komme med et svar denne uken.

Mange har også bemerket likheten mellom iPhone og LGs Prada-telefon. Under 3GSM-konferansen tidligere denne uken, omtalte Woo-Young Kwak, leder for LGs forsknings- og utviklingsavdeling for mobiltelefoni, dette på følgende måte, ifølge Telecoms Korea.

- Vi anser at Apple har plagiert Prada-telefonen etter at designet ble avslørt da den ble presentert for iF Design Award i september 2006.

    Les også:

Nå forteller Duncan Bryan, lisensdirektør for britiske Quantum Research Group, at selskapet vurderer et søksmål mot Apple på grunn av patentkrenkelser knyttet til iPhone.

Quantum Research har fra før et annet patentsøksmål mot Apple gående. Det ble fremmet allerede i 2005 og gjelder kontrollhjulet til enkelte iPod-modeller. Dette søksmålet er ifølge Electronics Weekly først blitt kjent i år.

Det er flere ting ved iPhone som gjør at det britiske selskapet nå studerer telefonen svært nøye.

- Beskrivelsen av iPhone tyder på at den benytter en berøringsskjerm som med ledere på baksiden, og at den har avstandsføler som kan fortelle den om den holdes inntil øret. Dette er QR-funksjonalitet, sier Bryan til Electronics Weekly.

Quantum Research har patentert en teknologi for kapasitiv føling av ladningsoverføring, som selskapet nå undersøker om Apple har tatt i bruk i berøringsskjermen. I tilfellet har Apple krenket patentet. Teknologien er lisensiert ut til Motorola og STMicroelectronics.

Også det nevnte søksmålet knyttet til styrehjulet på enkelte iPod-modeller, er relatert til dette patentet.

Til toppen