FORBRUKERTEKNOLOGI

Vurderer felles spiller for nye DVD-formater

LG skal ha lagt selskapets kommende Blu-ray Disc-spiller på is og satser i stedet på to hester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mars 2006 - 08:18

Koreanske LG Electronics forteller til Reuters at selskapet planlegger å lansere en neste-generasjons DVD-spiller som vil kunne spille av både Blu-ray Disc (BD) og HD-DVD-plater. Også Samsung har tidligere antydet lignende planer.

- LG er en støttespiller til Blu-ray og vurderer nå en to-formatspiller for lansering senere i år, sier John Taylor, en amerikansk talsmann for selskapet, til Reuters.

Blant annet brikkeprodusenten Atmel skal tilby komponenter som støtter begge de nye formatene, i tillegg til dagens DVD- og CD-formater.

Ifølge DailyTech skal LG også ha lagt planene om en ren BD-spiller på is. Årsaken skal være nye endringer i innholdsbeskyttelsen for å løse noen problemer som nylig er blitt oppdaget. LG vurderer nå om produksjonen av BD-spillere i stedet bør starte opp i tredje kvartal.

    Les også:

Uavhengig av LGs planer er det ventet at HD DVD-leieren vil være først ute med spillere på markedet. Det kan skje allerede denne måneden, mens de første BD-spiller ikke kommer på markedet før i mai. Maskinen som virkelig skal få BD-formatet til å ta av, Sonys Playstation 3, kommer ikke på markedet før i november.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.