Vurderer forlenget frist på Tandberg-tilbud

Aksjonærer mener budet er for lavt, og sender Cisco i tankeboksen.

Vurderer forlenget frist på Tandberg-tilbud
Bilde: Laila Meyrick

(NB: Etter at denne artikkelen ble publisert, kunngjorde Cisco at fristen skulle forlenges til 18. november.)

I dag utløper fristen på tilbudet fra Cisco til aksjonærene i Tandberg, på 153,50 kroner per aksje. Cisco ønsker å kjøpe alle Tandberg-aksjene, og slå selskapet sammen med sin egen satsing på videokonferanser.

Tilbudet ble kunngjort 1. oktober. Det er 11 prosent over det Tandberg-aksjen ble notert i 20. september, og 38 prosent over kursen 15, juli da de første ryktene om et oppkjøp begynte å svirre.

Det er kommet klare tegn på at Cisco ikke vil få aksept fra de 90 prosent av aksjonærene som de har satt som krav for å gå videre med tilbudet.

15. oktober sa det svenske meklerhuset SEB Enskilda at eierne av 24 prosent av aksjene ville avvise tilbudet. Fredag publiserte investeringsselskapet Panta Capital og konsulentfirmaet Scott Associates et felles åpent brev der det heter at et bud på minst 170 kroner per aksje hadde vært akseptabelt. Ingen av brevskriverne taler for mer enn 1 prosent av aksjene hver.

Pressetalsperson Tim Burt i Cisco sier tilbudet er riktig priset. Han legger til at Cisco ikke har bestemt seg for hva de skal gjøre dersom ikke 90 prosent av aksjonærene godtar tilbudet. Avgjørelsen vil bli tatt etter at fristen har utløpt, sier han, og antyder at alternativene er enten å forlenge fristen, eller trekke tilbudet.

Ciscos tilbud verdsetter Tandberg til 17,2 milliarder kroner. Begge selskapene har nylig levert kvartalstall. Cisco krymper, men mener vendepunktet er nådd, mens Tandberg er i klar vekst.

28. oktober ble det kjent at Oslo Børs har sterke mistanker om ulovligheter knyttet til Ciscos bud på Tandberg, og at saken følgelig er oversendt Kredittilsynet.

    Les også:

Les mer om: