JUSS OG SAMFUNN

Vurderer konsesjonsordning for salg av spill

Barne- og familieminister Laila Dåvøy vurderer å innføre en konsesjonsordning for salg av elektroniske spill, inkludert PC- og TV-spill.

Norsk Telegrambyrå
19. des. 2002 - 07:37

I Stortingets spørretime onsdag sa statsråden at det finnes eksempler på forhandlere som selger hva som helst til barn, og at dette gir lite håp om at de vil være lojale mot en bransjeordning.

- Jeg vil derfor vurdere å innføre en konsesjonsordning for salg av elektroniske spill. Konsesjonsordningen bør bygges over samme lest som konsesjonsordningen for videogrammer, sa Dåvøy i sitt svar til Inge Ryan (SV).

Ved en konsesjonsordning har myndighetene sanksjonsmuligheter dersom bestemmelsene ikke overholdes. Mulige sanksjoner kan for eksempel være å trekke tilbake tillatelsen til å selge slike spill.

Ryan viste i sitt spørsmål til at mange spill inneholder grov vold, og spurte om statsråden ville ta initiativ til å forby de mest voldelige spillene og filmene.

Dåvøy sa hun var opprørt over hva barn og unge får kjøpt av voldelige elektroniske spill, og at enkelte forhandlere ikke tar hensyn til aldersmerkingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.