FORBRUKERTEKNOLOGI

Vurderer videosalg gjennom iTunes

Apple skal være i forhandlinger med flere plateselskaper om få selge musikkvideoer gjennom iTunes Music Store.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juli 2005 - 13:20

Apple er ifølge Wall Street Journal har nylig vært i forhandlinger med flere store plateselskaper om å få lisensiere musikkvideo for salg gjennom selskapets iTunes Music Store. Dette forteller flere personer innen medieindustrien som kjenner til samtalene, til den amerikanske avisen.

Videoene skal ifølge kildene bli tilgjengelige gjennom iTunes allerede i september, med en sannsynlig prislapp på 1,99 dollar per stykk. Det antas også at prisen vil være lavere hvis kundene kjøper både videoen og musikkfilen samtidig.

Det antas også at forhandlingene kan være et forspill til en versjon av iPod som kan spille av video. Apple skal ha fortalt enkelte ledere innen underholdningsbransjen at også en slik spiller kan komme på markedet i september.

Apple avviser dog påstandene som rykter og spekulasjoner.

Mye tyder likevel på at ryktene ikke er så langt unna virkeligheten. Apple har nylig lisensiert en brikke fra et datterselskap av Broadcom, som kan brukes til å vise video på blant annet mobile enheter.

Ryktene får også støtte fra flere analytikere, som mener at en slik tjeneste og spiller nærmest er uunngåelig. Flere av konkurrentene til Apple tilbyr slike spillere, og flere mobiltelefonprodusenter planlegger mobiltelefoner med nettopp slik funksjonalitet, i tillegg til musikkavspillingsmulighetene. Dessuten har flere av Apples konkurrenter på nettet lenge tilbudt nedlasting av musikkvideoer, enten gratis eller mot betaling. Yahoos Lauch-tjeneste er et eksempel på dette.

Apple-sjef Steve Jobs har tidligere ikke villet avvise muligheten for iPod-spillere med videoavspillingsmuligheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.