FORBRUKERTEKNOLOGI

Vurderer virtualisering i Vistas etterfølger

Etterfølgeren til Vista, Vienna, kan komme allerede i 2009, med full støtte for virtualisering.

12. feb. 2007 - 10:04

Lanseringen av Microsoft Windows Vista nylig har overskygget det faktum at mange av de virkelig store nyhetene vi var forespeilet for et par år siden, er utsatt. Det gjelder egenskaper som nytt filsystem, ny sikkerhetsplattform og integrert virtualisering.

Antakelig vil nytt filsystem (WinFS) og ny sikkerhetsplattform komme på plass i Service Pack 1, også kjent som Fiji, en gang i løpet av høsten.

    Les også:

I et intervju med IDG på tampen av sikkerhetskonferansen til RSA i San Francisco i forrige uke, sa Ben Fathi, utviklingssjef i Windows Core Operating System Division hos Microsoft, at etterfølgeren til Vista, foreløpig kjent under kodenavnet Vienna, bør være klar innen utgangen av 2009.

Blant egenskapene Fathi forespeilte for Vienna er en hypervisor, altså et lag med systemvare som man kan kjøre flere operativsystemer på.

Hvis dette stemmer, vil Microsoft tilby en svært avansert form for virtualisering, der brukeren kan virtuelle maskiner med hvert sitt operativsystem for å kjøre bestemte oppgaver.

En hypervisor i Vienna vil innebære at Microsoft kan konsentrere seg om å gjøre sitt nye operativsystem så avansert som mulig, og overlate alt som har med kompatibilitet med eldre utgaver av Windows til hypervisoren.

For bedrifter betyr dette at man vil kunne la brukere oppgradere til Vienna og høste fordelene det gir, uten å måtte tilpasse absolutt all programvare til det nye systemet, for eksempel selvutviklede klienter til sentrale tjenester.

For gamere innebærer det at eldre spill garantert vil kunne overføres til nye PC-er: Det er bare å kjøre dem i for eksempel en XP- eller en Vista-partisjon, ved siden av Vienna.

Microsoft har tidligere signalisert at virtualisering blir en nøkkelegenskap ved Longhorn-serveren, og at man også der ser for seg en hypervisor.

I et intervju med ZDnet i slutten av november i fjor, sa Jeff Price, ansvarlig for Windows Server, at en hypervisor til Longhorn vil komme innen 180 dager etter at Longhorn er gjort tilgjengelig.

Microsofts arbeid med er samordnet med utviklingen hos Intel og AMD for maskinvarestøtte til virtualisering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.