W3C anbefaler mobil web-standard

En standard som skal muliggjøre bedre tilpasset webinnhold for mobile enheter, anbefales nå av W3C.

En standard som skal muliggjøre bedre tilpasset webinnhold for mobile enheter, anbefales nå av W3C.

Den nye spesifikasjonen, Composite Capability/Preference Profiles (CC/PP): Structures and Vocabularies 1.0, er et standardisert format for en beskrivelse av egenskapene til små, mobile dataenheter med webstøtte, samt hvordan denne informasjonen kan sendes over til en ønsket webserver.

Et av World Wide Web Consortiums (W3C) hovedmål er universell tilgang, det vil si at man skal kunne lese innhold fra weben på alle typer enheter som har webstøtte. For å få til dette må innholdet være tilpasset brukerens enhet, men da er det en stor fordel at webserveren får vite hvilke muligheter og begrensninger brukerens enhet har til å vise innhold.

Blant disse egenskapene vil blant annet skjermoppløsningen som benyttes og om enheten støtter for eksempel rammer eller tabeller, være viktige. I tillegg vil ofte brukeren ha gjort egne innstillinger, blant annet når det gjelder språk og geografisk lokalisering.

Basert på denne informasjonen skal webservere med støtte for standarden kunne levere websider med tilpasset innhold og funksjonalitet.

CC/PP-spesifikasjonen er bygget ved å benytte Resource Description Format (RDF), én av grunnsteinene i W3Cs initiativ for å tilby mer kontekst for informasjonen som leveres over weben, Semantic Web.

Selve spesifikasjonen er tilgjengelig her.

Til toppen