BEDRIFTSTEKNOLOGI

W3C godkjenner ny patentpolicy

Etter flere års med uenighet har W3C endelig ratifisert et regelverk som kun ved spesielle omstendigheter skal gi en åpning for å inkludere teknologier som ikke er royalty-frie.

22. mai 2003 - 14:25

W3C annonserte onsdag at organisasjonen denne uken har godkjent W3C Patent Policy, en ordning som sikter mot ett spesifikt problem, nemlig å redusere trusselen fra blokkerende patenter på nøkkelkomponenter i infrastrukturen til weben.

Ifølge InternetNews.com har W3C kontinuerlig arbeidet med dette problemet siden det første utkastet til rammeverket ble lagt fra i 2001. Etter to år med problemløsing greide arbeidsgruppen endelig å danne et rammeverk som nesten alle medlemmene av W3C kunne støtte. Resultatet av avstemningen denne uken var altså ikke enstemmig.

    Les også:

Patentordningen innebærer blant annet at alle som deltar i utviklingen av W3C-anbefalinger må være enige i å gi lisens på essensielle krav (det vil si patenter som er til hinder for samhandling) på en royalty-fri basis.

Under visse omstendigheter vil arbeidsgruppens deltakere kunne frita spesielt identifiserte patentkrav fra den royalty-frie ordningen. Disse unntakene må gjøres gjeldende kort tid etter at den første arbeidsutkastet er publisert, slik at faren for at overraskende patenter skal sette den kollektive arbeidsgruppens innsats på spill, reduseres.

Patentkrav som ikke er i overensstemmelse med W3C Patent Policy vil bli tatt hånd om gjennom en prosess for unntaksbehandling.

Du finner hele W3C Patent Policy på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.