W3C med supereffektiv XML-standard

Skal gi dramatisk reduksjon i behovet for båndbredde, prosessereringskraft og energi.

W3C med supereffektiv XML-standard

Skal gi dramatisk reduksjon i behovet for båndbredde, prosessereringskraft og energi.

Standardiseringsorganisasjonen W3C kunngjorde i går at Efficient XML Interchange (EXI), en ny XML-basert standard, er ferdig. Ifølge W3C er EXI en svært kompakt representasjon av XML-informasjon, noe som skal gjøre den ideell for enheter med begrenset minne eller nettverksbåndbredde, samt på områder hvor ytelsen har stor betydnig. Dette inkluderer blant annet smartmobiler, sensornettverk, sanntids handelssystemer og forbrukerelektronikk som kameraer, samt ulike datasystemer i biler.

XML brukes i alle mulige sammenhenger innen databehandling. Ifølge W3C skyldes dette delvis at samspillsevnen til standardene er høy og at det generelt er lave kostnader knyttet til bruken av standardene. Men i noen sammenhenger er det behov for en mer effektiv form for XML. Derfor har det blitt laget mange oppgavespesifikke tilnærminger, men ifølge W3C er de færreste effektive eller generelle nok, i tillegg til at de har blitt utviklet på bekostning av samspillsevnen.

EXI-standarden er et resultat av at W3C har samlet ulike interessenter for å møte denne fragmenteringen. Formatet skal fungere konsekvent på tvers av alle bruksområder. Ifølge W3C har omfattende testing vist at EXI konsekvent yter bedre enn både tidligere XML-formater, datakomprimering og pakkede, binære dataformater. Derfor skal EXI også være egnet for de mest krevende bruksområder.

Allerede skal EXI støttes av ulike standarder for smart energi. Det skal benyttes som format for raskt kommunikasjon mellom smartmålere, smarte husholdningsapparater og elektriske kjøretøyer. Ifølge W3C vil også EXI også kunne gjøre forsvarsapplikasjoner raskere og gjøre XML til et mer egnet dataformat for webapplikasjoner på mobile enheter. Dette skal bidra til å forlenge batterilevetiden til enhetene.

EXI kan også brukes fra JavaScript for å gjøre webapplikasjoner raskere i nettleseren til pc-er.

EXI har blitt utviklet over årrekke i W3C EXI Working Group og i forgjengeren, W3C XML Binary Characterization. Blant aktørene som har bidratt til arbeidet er Adobe, AgileDelta, BEA, Boeing, Canon, Chevron, DataPower, Expway, France Telecom, Fujitsu, High Performance Technologies, IBM, Intel, KDDI, MITRE, Objective Systems, Oracle, OSS Nokalva, Nokia, Siemens, Stanford University, Tarari, Universitet i Helsinki og Web3D Consortium. Read more in W3C Member Testimonials.

    Les også:

Til toppen