BEDRIFTSTEKNOLOGI

W3C-råd til utviklere av mobile webløsninger

W3C har publisert retningslinjer for å gjøre websider like enkle å bruke på mobilen som på PC-en.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 2006 - 11:27

World Wide Web Consortium (W3C) har publisert en nesten ferdigbehandlet anbefaling for webutviklere som lager løsninger tilpasset visning på mobiltelefoner og andre små enheter. Anbefalingen, Mobile Web Best Practices, er tilgjengelig her.

- Det er mange enheter, men bare én web, sier Daniel Appelquist, formann for W3Cs Mobile Web Best Practices Working Group, i en pressemelding.

Med dette mener han at den samme informasjonen og de samme tjenestene bør kunne gjøres tilgjengelig for brukerne, uavhengig av hva slags enhet de benytter.

- Praktiske retningslinjer om hvordan lage innhold én gang, som kan leveres til mangfoldet av enheter, sparer utviklere og organisasjoner for både tid og penger, uten å ødelegge weben, sier Appelquist.

Den nye anbefalingen, eller guiden, samler ifølge W3C erfaringer fra mange webaktører i praktiske råd for å lage innhold som vil fungere godt på mobile enheter. Leserne vil finne instruksjoner om hvordan innhold kan lages som gjør bruken av mobile nettlesere bekvem, uten fallgruver som popups og siderulling.

    Les også:

W3C har også publisert en alfautgave av en testsom sjekker om mobile websider er laget i henhold til anbefalingene. Foreløpig tester den 33 av de 60 punktene. Det er også blitt opprettet en wiki for å samle inn observasjoner og forslag relatert til teknikker og erfaringer med implementeringer basert på retningslinjene i anbefalingen.

Gruppen som står bak anbefalingen består av representanter fra 30 organisasjoner, inkludert flere teleoperatører, Google, Microsoft og Opera.

Arbeidet er en del av W3Cs Mobile Web Initiative.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.