UTVIKLING

W3C retter søkelyset mot webytelse

Skal tilby felles metoder for fartsmåling av webapplikasjoner.

Det finnes i dag flere verktøy for å måle ulike deler av ytelsen til nettleseren, blant annet SunSpider (WebKit/Apple), V8 Benchmark Suite (Google) og Dromaeo (Mozilla). Men felles for de mest brukte er at de er laget av en nettleserleverandør. Det er dermed vanskelig å se på disse testene som helt uavhengige.

En annen side ved testene er at de i liten grad hjelper webutviklere med å optimalisere ytelsen til sine webapplikasjoner.

W3C kunngjorde i går at organisasjonen har opprettet en ny arbeidsgruppe som skal jobbe med webytelse. Oppdraget til Web Performance Working Group, som gruppen kalles, er å tilby metoder for måling av aspekter ved applikasjonsytelsen til egenskaper og API-er i nettlesere.

W3C skriver i en pressemelding av etter hvert som nettlesere og deres underliggende motorer blir stadig kraftigere og inkluderer mer rikere funksjonalitet, lager webutviklere mer sofistikerte applikasjoner hvor applikasjonsytelsen blir mer og mer viktig.

W3C mener at utviklere har et behov for å fastsette og forstå yteseskarakteristikkene til sine applikasjoner ved å bruke veldefinerte metoder med fokus på interoperabilitet.

Gruppens resultater skal være relevant for både pc- og mobilnettlesere, men også for andre miljøer uten tradisjonelle nettlesere. Resultatene skal være i henhold til webteknologier designet i andre W3C-arbeidsgrupper, inkludert HTML, CSS, WebApps, DAP og SVG.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.