W3C skisserer HTML 4.0

En arbeidsskisse av HTML 4.0 ble igår offentliggjort av W3C.

En arbeidsskisse av HTML 4.0 ble igår offentliggjort av W3C.

The World Wide Web Consortium (W3C) har med utgangspunkt i HTML 3.2 konsentrert seg om områder som forms, frames, tabeller, internasjonalisering og tilgjengelighet for funksjonshemmede. Resultatet av dette arbeidet er nå utgitt en foreløpig utgave av HTML 4.0, formelt kjent som Cougar.

Den nye versjonen av HTML standardiserer inneholder en metode for å legge objekter og skript- og symbolelementer til websidene.

Andre forbedringer vil tillate utviklere å vise rik HTML på enhver knapp, bygge tastatur-snarveier inn i sidekontroller, og å lage read-only dokumenter slik at brukerne ikke kan kopiere data til sine harddisker.

Tabell- og formtekst skal nå kunne gjøres om til blindeskrift eller tale.

For å gjøre livet lettere for utviklere av internasjonale websider, støtter nå HTML 4.0 ISO 10646 tegnesettet. Dette vil gi HTML-forfattere muligheten til, for eksempel, å lage websider med tekst som går fra høyre mot venstre, eller blandet tekst.

En tidsramme for å gjøre arbeidsskissen av HTML om til en W3C anbefalingsspesifikasjon har ikke blitt offentliggjort.

Microsoft annonserte i går at de vil støtte HTML 4.0 i sin neste beta-versjon av Internet Explorer 4.0 som er ventet i slutten av juli.

Når Netscape vil legge til støtte for HTML 4.0 i sine nettlesere, vites ikke.

- Det er mye spekulasjoner rundt det, men så lenge det ikke har kommet noe offisielt fra Netscape sentralt, kan jeg egentlig ikke si noe om det, sier markedssjef ved Nocom, Thomas Hagelid, til digi. Nocom er distributør for Netscape i Norge.

W3C har medlemmer fra store deler av dataindustrien, blant annet Microsoft, Netscape, IBM, Novell, Hewlett-Packard og Sun Microsystems.

Til toppen