BEDRIFTSTEKNOLOGI

W3C vurderer antisporing fra Microsoft

IE9-teknologi kan bli åpen webstandard.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. feb. 2011 - 13:25

Flere av de store nettleserleverandørene har relativt nylig kommet løsninger som lar brukeren bestemme og begrense hvilken informasjon ulike aktører kan bruke for å spore brukerens aktivitet, blant annet gjennom tredjepartsinnhold på nettstedene brukerne besøker.

I Internet Explorer 9 innføres en teknikk som Microsoft har kalt Tracking Protection. Den skal gjøre enklere for brukeren å blokkere uønsket tredjepartsinnhold på nettsteder. Teknikken er nærmere beskrevet i denne saken.

Microsoft kunngjorde for noen uker siden at selskapet hadde foreslått overfor standardiseringsorganisasjonen W3C at Tracking Protection og de tilhørende Tracking Protection Lists gjøre til W3C-spesifikasjoner.

I går kunngjorde W3C at Web Tracking Protection-forslaget har blitt mottatt. Det inkluderer ifølge W3C filterlister som kan hindre nettlesere fra å sende spørringer til webservere som er kjent for å spore brukere, samt en «do not track»-brukerinnstilling som eksponeres både som en HTTP-header og som en DOM-egenskap.

Selve publiseringen av spesifikasjonsforslaget har i seg selv liten betydning. I selve forslaget står det at dokumentet ikke på noen måte indikerer at gir sin tilslutning til innholdet eller at det har eller vil bruke ressurser på å behandle det.

Men i en separat kunngjøring skriver W3C at det under et seminar ved Princeton University i slutten av april vil bli diskutert hvilke arbeid W3C skal sette i gang innenfor dette området.

W3C mener at dette temaet berører temmelig mange interessent i web-økosystemet og ønsker derfor en bred diskusjon. Dette inkluderer leverandører av nettlesere, utgivere av nettsteder og personvernaktivister, men også de som benytter brukersporing for å tilby sine tjenester.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.