Waits nekter fansen MP3 og andre nyhetsklipp

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter torsdag morgen.

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter torsdag morgen.

Aftenposten Interaktiv:

Magre lønnsoppgjør i vente

Du kan vente deg små lønnstillegg i årene fremover. Norge ventes å ha lav økonomisk vekst frem til 2006. En av de viktigste grunnene er at Norge bare i liten grad evner å ta i bruk ny teknologi.

dn.no:

Ydmyk etter yaTack-tap
Styremedlem og storeier Knut Brundtland tar selvkritikk etter giganttapet i yaTack ifjor. Brundtland er sammen med familien tungt inne på eiersiden i nettbutikken.

Konkurrentene skviser Djuce
Det hjelper lite at Telenors mobile internettportal Djuice.com bruker millioner på aggressiv markedsføring. Bare et mindretall av målgruppen kjenner til selskapet.

Propaganda:

Trøbbel med alko-reklame på nettet
Rusmiddeldirektoratet mottok færre henvendelser om brudd på forbudet mot alkoholreklame i fjor enn tidligere, men de har ikke nok ressurser til å overvåke eventuelle brudd på forbudet mot alkoholreklame på nettet. Nå får de muligheter til å ilegge tvangsgebyr.

Nettavisen:

DnB saksøker Telenor-investor
Meglerhuset DnB Markets trekker privatinvestor Eystein Koppang for retten og krever nesten 450.000 kroner i erstatning for tap på Telenor-aksjer. Koppang hevder han ble lurt til å bestille for mange aksjer før børsnoteringen. (Kilde: Dagens Næringsliv)

Computerworld:

Over og ut for de ferske ASP-ene
Er du nyetablert ASP og taper penger, er det trolig kroken på døra om kort tid. Markedet har null tillit til ferske ASP-selskaper, hvis vi skal tro analytiker Paal Johnsen i Carnegie.

Skatteløsning vekker oppsikt
Skattedirektoratet opplevde 25 prosent økning av nettleverte selvangivelser i år. Bak denne løsningen står et konsept fra Ergo Group som har vakt internasjonal oppsikt.

Kutt e-post for å spare strøm
Å kutte bruk av e-post for å spare strøm? Høres ut som en dårlig blondinevits. Men blondinen er president Bush, og det er ingen vits. (Kilde: Reuters)

Bergens Tidende:

Angir MP3-brukere
Programmet Songbird kvitrer villig om hvem som tukler med musikk i MP3-format. (Origo/Reuters)

Waits nekter fansen MP3
Artisten Tom Waits liker ikke at fansen har tilgang til låtene på mp3.com. Han saksøker den nettbaserte musikktjenesten. (Origo/Reuters)

Verdens største webhotell skreller bak skranken
Exodus Communications sliter tungt. Webhotellet sparker 15 prosent av de ansatte og stokker om ledelsen. (Origo/Wall Street Journal)

Til toppen