Wall Street: Sun rakk tunge til analytikerne

Den amerikanske datadot(ten) Sun, med styreformann Scott McNealy i spissen, gjorde Wall Streets analytikere til latter da de la frem resultatene for fjerde fiskalkvartal. Selskapets nettoresultat vokste 82 prosent.

Det går strykende for det amerikanske dataselskapet Sun Microsystems. Selskapet som hevder at de er dotten i dotcom, viste Wall Street og resten av verden hva de er god for.

I selskapets fjerde fiskalkvartal gikk det frem at nettoresultatet var på 720 millioner dollar, 6,5 milliarder norske kroner. Dette er en økning på 82 prosen fra samme periode i fjor, da nettoresultatet var på 395,3 millioner dollar, 3,6 millioner norske kroner.

Estimatene fra Wall Street analytikerne var langt lavere, skriver Wall Street Journal.

Men det som sjokkerte markedets analytikere mest var Suns kolossale omsetningsvekst. Siste kvartal hadde selskapet en omsetning på utrolige 5,02 milliarder dollar, 45,8 milliarder norske kroner. Samme periode i fjor var omsetningen på 3,51 milliarder dollar, 32,03 milliarder norske kroner. Dette er en vekst på 42 prosent.

Analytikerne hadde regnet med en vekst på 30-35 prosent, noe som er ekstremt for å være et selskap innen data-hardwaresektoren.

- Hvis du spurte meg for noen kvartal siden om vi kom til å slå Dells vekst, ville jeg spurt deg hva du drikker, sa Suns toppsjef Ed Zander i en kommentar. Vel, Zander vil ikke grave i alkoholvanene dine hvis du spurte han om det samme i dag...

Sun har den siste tiden fokusert mer og mer av sine krefter inn på server-markedet. Og her har styreformann, Scott McNealy, sin helt klare filosofi:

- Vi styrer nå selskapet inn til det livskritiske stadiet. Hvis maskinene ikke virker kommer folk til å bli skadet.

Til toppen