Walt Disney var redd for mus

Nettet er et fantastisk sted for løgnhalser, intrigemakere, politikere, udemokratiske krefter, ryktespredere og falske profeter. Inkludert dem som har lyst til å fortelle den egentlig sannheten om Walt Disney.

Nettet er et fantastisk sted for løgnhalser, intrigemakere, politikere, udemokratiske krefter, ryktespredere og falske profeter. Inkludert dem som har lyst til å fortelle den egentlig sannheten om Walt Disney.

Visste du at Walt Disney var redd for mus? At en avisredaktør en gang ga Walt Disney sparken fordi han ikke hadde noen gode ideer? At Donald Duck er forbudt i Finland fordi han ikke har bukser på seg? At Donald Duck alltid har et håndkle rundt livet når han kommer fra badet? At vinkelen mellom Mikkes ører er 105 grader? At Disney byttet navn fra d'Isigny? At Walt Disney målte hvor mange skritt han trengte på å spise en pølse i brød, at det tok ham 25 skritt og at det derfor er 25 skritt mellom hver søppelkasse i alle Disney-parker?

Alt dette og mye mer får du vite her:
Fakta du ikke visste om Walt Disney og hans mange venner

Det handler om den danske siten "Disney for Folket". Dette er morsomt, og det er sånt som du snubler over om du bruker et par minutter daglig på adspredelser.

MEN: Herfra og ut skal denne artikkelen handle om noe annet.

Jeg snakket nylig med en meget anerkjent journalist i løssalgspressen. Hun fortalte at hun brukte nettet mindre og mindre, rett og slett fordi det ikke er sikkert at den informasjonen hun finner på nettet er sann.

Det er ikke sikkert at Walt Disney var redd for mus. At han fikk sparken. At Donald er forbudt i Finland. At det er 25 skritt mellom søppelkassene osv.

For å bli sikker må jeg jobbe mer. Jeg må sjekke kildene. Finne ut mer om Disney for Folket. Ringe Disney osv. Slikt tar tid. Derfor har visstnok journalister i store aviser faktafolk som sjekker fakta.

Så lenge informasjonen jeg mottar er i "løse luften", uten anbefaling fra andre enn Yahoo!, som omtaler siten som et omfangsrikt dansk websted med alt fra spil og malebøger over tekster og MIDI-indspildninger til Facts for Disney-Freaks, kan jeg ikke stole på faktaene.

Men for meg som for øyeblikket bare søkte adspredelse, og for årets nettsted digi.no som neppe kan saksøkes for å slippe til Jostein Borgmo som siterer fra en site i Danmark, spiller ikke dette så stor rolle.

Hva er jeg her i ferd med å avdekke? At det er forskjell på en som skriver Stjernestreif og en journalist? Sikkert. At kjente nettsteder med anerkjente journalister har gode fremtidsutsikter? Sikkert. At det samme kanskje også gjelder for kjente merkevarer? Sikkert det også. At sannhet av og til er viktig? Og av og til ikke er sååå viktig? Tja. At om jeg går på en talerstol og siterer fra den danske siten, så kan jeg komme i skade for å spre løgner? Vel. At jeg kanskje har gjort det allerede ?

PS! Noen synes kanskje dette er dustete. Det handler jo bare om Donald! Lat i så fall som om denne artikkelen i stedet handlet om Kongen, Sonja, jødene eller Espen Lie ?

PPS! Det denne artikkelen egentlig forteller, er vel strengt tatt noe alle visste på forhånd: At nettet er et fantastisk sted for løgnhalser, intrigemakere, politikere, udemokratiske krefter, ryktespredere og falske profeter.

Til toppen