WAN-optimalisering får fart på Autocad

Tegninger og modeller som krevde en halvtime kan nå overføres på sekunder.

WAN-optimalisering får fart på Autocad
Riverbed-løsningen lar Autocad 2010-brukere kan samarbeide i sanntid over en vanlig Internett-forbindelse. Bilde:

Riverbed Technology er spesialist innen applikasjonsspesifikk WAN-optimalisering. Selskapet lanserte i mai en løsning for Autocad 2010. I en pressemelding fra Anders Ångström, ansvarlig for Riverbeds satsning i Norden, heter det at denne løsningen nå også er tilgjengelig for Norge.

Riverbeds Autocad 2010-løsninig gjør overføring av tegninger og modeller opptil 100 ganger raskere, heter det i pressemeldingen.

– Bedrifter som tidligere har brukt 30 minutter for å åpne en tegning, kan nå gjøre i løpet av få sekunder. Kolleger og partnere kan nå jobbe sammen i sanntid, sier Ångström.

Det skjer over en vanlig nettforbindelse, uten behov for å investere i tilknytninger med omfattende båndbredde. Ångström mener det innebærer betydelige besparelser.

Filer i Autocad kan ofte overgå 100 megabyte. I bedrifter der det jobbes på tvers av landet eller over landegrensene har det gjort det tidkrevende å dele dokumenter. Ångström mener at Riverbed-løsningen lar arkitekter og ingeniører samarbeide som om de var i samme rom, selv om de befinner seg i hver sin by eller hvert sitt land.

    Les også: