KARRIERE

Wang satser på high-tech og myke frynsegoder

Computer Associates har åpnet sitt europeiske hovedkontor utenfor London. Rundt hele bygningen er det en vollgrav. Den er ikke veldig dyp, men dyp nok til at Microsoft-ansatte blir våte på beina dersom de vil kikke inn av vinduene...

Therese Werenskiold
16. mars 2000 - 10:16

Tirsdag åpnet Computer Associates sitt nye europeiske hovedkvarter utenfor London. Byggingen har pågått de siste to-tre årene, og ble første gang tatt i bruk for to måneder siden. Tidligere har CA hatt tre kontorer rundt i London.

Toppsjefen for programvareselskapet, Charles B. Wang, kunne fortelle at CA også har planene klare for de neste 25 årene. Blant annet skal elvene renses, og området rundt hovedkvarteret total-restaureres.

CAs hovedkontor i London. <i>Foto: Computer Associates</i>
CAs hovedkontor i London. Foto: Computer Associates

Bygningen er 'high-tech', og minner litt om kontorbygninger man ser i science fiction-filmer. Rundt hele bygningen er det en vollgrav. Ikke like dyp som rundt middelalder-festningene riktignok, men dyp nok til at Microsoft-ansatte i det minste blir våte på beina dersom de prøver å få et glimt av hva de CA-ansatte gjør bak vinduene.

Computer Associates er kjent for sin personalpolitikk, som kan virke omsorgsfull og fantastisk på noen, mens den virker mindre tiltrekkende på andre.

- Vi trenger førsteklasses medarbeidere, sa Wang under åpningen. - Og for å beholde disse, tilbyr selskapet en mengde såkalte myke frynsegoder og fasiliteter, fortsatte han.

Blant godene er gratis frokost til alle ansatte om morgenen. I tillegg kan de velge mellom 25 retter til lunsj. digi.no får opplyst at lunsjen faktisk koster ganske mye penger (rundt femti kroner per rett), men at det i hvert fall er god mat.

CA byr også på trimrom, yoga, fotball eller tennis i lunsjen, minibank, klesbutikk, og barnehage (Montessori sådan, hvor det legges vekt på tidlig læring). Barnepass er heller ingen billig fornøyelse. Mellom 500 og 600 kroner koster det å ha barnet sitt i denne barnehagen én dag.

Hele bygningen (elektronikk, gass, belysning, oppvarming) styres selvsagt av CAs egen programvare, Unicenter TNG.

Andre 'velgjørende' utspill fra CA er at dersom en ansatt gir en pengesum til en veldedig organisasjon, skal selskapet gi det dobbelte.

Charles B. Wang åpner CA-HQ i London. <i>Foto:  CA</i>
Charles B. Wang åpner CA-HQ i London. Foto:  CA

Men medaljen har en bakside - i hvert fall for de som er så uheldige å sverge til tobakken. Her vises det ingen nåde.

I kantinen får digi.no opplyst at "her får man sparken hvis man røyker. Hele området skal være kjemisk fritt for røyk, og dersom man vil ha en sigarett må man stikke utenfor området som er rundt 283 mål. Man kan til og med få sparken dersom man røyker inni sin egen bil på CAs parkeringsplass. Det har skjedd..."

Informasjonssjef for CA i Sverige, Christofer Björkvall, avdramatiserer det en smule, og sier det ikke gjelder alle ansatte. - Det er ikke så vanlig at de 'menige på gulvet' blir sparket på grunn av røyking, sier han.

Han medgir riktignok at alle inngår en avtale om å ikke røyke i eller omkring bygningen idet man blir ansatt. Og man kan jo som kjent bli sparket på grunn av kontraktsbrudd.

CA er et globalt selskap og driver en global personalpolitikk. Hovedkvarteret er likevel mer preget av den amerikanske trenden og filosofien enn selskapene slik de er representert i andre europeiske land.

Ellers er bygningen kjedelig, steril og oppmuntrer ikke akkurat til kreativitet. Mye grått, 'samlebånd-aktige' kontor-båser (som for øvrig ikke er faste. De ansatte må finne seg en vilkårlig plass hver morgen. Etter det digi.no erfarer er det ikke nok plasser til alle heller, og med det oppfordrer selskapet de ansatte til å være mye ute hos kundene.), og ellers knallfarger som gult, rødt og blått. Bedriften kjører i det minste en gjennomført stil hva gjelder innredning av det nye europeiske hovedkvarteret.

Construction City skal stå ferdig på Ulven i Oslo i løpet av 2025. Mer enn 350 antenner skal distribuere 4G og 5G fra Telenor, Telia og Ice over hele bygningen, fra parkeringskjellerens dyp til de ypperste hjørnekontorene.
Les også

– Største hittil: Leverer innendørs mobil­dekning til 103.000 kvadratmeter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.