WAP: "Where Are the Phones?"

Vertsbyen Genève hilste Telecom 99 med en egen WAP-tjeneste. ITUs generalsekretær Yoshio Utsumi er en av 40 privilegerte som ikke erfarer at WAP egentlig står for "Where Are the Phones".

Vertsbyen Genève hilste Telecom 99 med en egen WAP-tjeneste. ITUs generalsekretær Yoshio Utsumi er en av 40 privilegerte som ikke erfarer at WAP egentlig står for "Where Are the Phones".

WAP er det alle snakker om her på den store telekom-utstillingen Telecom 99 organisert av Den internasjonale teleunionen ITU. WAP står for "wireless application protocol" og lover helt enkelt å gjøre hele web tilgjengelig på spesielt utrustede mobiltelefoner.

- Vi lanserte vår første WAP-telefon i september, og den skal være tilgjengelig på markedet, insisterte toppsjef i Nokia Jorma Ollila på en pressekonferanse søndag.

Men i vertsbyens butikker finnes den ikke.

digi.no på Telecom '99

Det meldes at kun et førtitalls privilegerte, blant dem generalsekretærene Yoshio Utsumi og Kofi Annan i henholdsvis ITU og FN, er blitt utstyrt med WAP-telefoner slik at de kan benytte WAP-tjenesten Geneva-nOw som ble lansert fredag. Denne tjenesten forteller ikke bare om alt som foregår på Telecom 99. Den lar også generalsekretærene sjekke om eliterestauranten Relais de Chambésy fortsatt tilbyr sin berømte hummersuppe eller Bisque de homard.

Geneva-nOws tjenester for de mer dødelige blant oss forblir ubenyttet inntil videre. Men i teorien skal den fortelle meg om eventuelle forsinkelser på den lokale flyplassen, hvor lang bilkøene er på innfartsveiene og hvorvidt jeg kan forvente en skyfri solnedgang når jeg i kveld endelig forlater utstillingsområdet. WAP-tjenesten tilbyr også bestilling av alt fra lege til drosje.

Bak tjenesten står en typisk sveitsisk allianse av politikere, finansinstitusjoner og internasjonalt næringsliv. Initiativet kommer fra ledelsen i det som offisielt betegnes som République et Canton de Genève. Hewlett-Packard og WAP Forum har også gitt sine bidrag.

Til toppen