Waplandet som forsvant

Nettavisen for det mobile internettet, Wapland.no, ble i januar i år fusjonert inn i ITavisen. WAP ble ikke så stort som det folkene bak hadde trodd, men kampen har de ikke gitt opp.

Nettavisen for det mobile internettet, Wapland.no, ble i januar i år fusjonert inn i ITavisen. WAP ble ikke så stort som det folkene bak hadde trodd, men kampen har de ikke gitt opp.

17. februar 2000 ble Wapland.no lansert i Norge.

Nettstedet skulle posisjonere IT-Forlaget i markedet for håndholdte datamaskiner og mobiltelefoner med Internett-muligheter. Men det varte ikke lenge.

I dag er Wapland.no borte, "fusjonert" inn i ITavisen

- Det stemmer. Vi har fusjonert og flyttet fire årsverk over til ITavisen.no fra første januar, sier Arnt Sommerlund, ansvarlig redaktør for ITavisen. Han forteller at fokus ikke er tatt bort fra det mobile Internett; de skal fremdeles skrive om PDA, Waptjenester og det mobile internettet generelt.

Satsingen på Wapland slo ikke til som den skulle.

Som Sommerlund selv forklarer.

- Tenk deg at vi har to butikker som selger de samme varene, men som er lokalisert forskjellig. I den ene butikken er det ti kunder hver dag, mens det i den andre er det bare to kunder. Da er det enkelt å skjønne at man må flytte varene til den butikken med flest kunder, sier Sommerlund.

- WAP har ikke utviklet seg slik vi trodde, sier Sommerlund som forteller at WAP har blitt en forkortelse som har fått mange negative valører knyttet til seg.

- Teleselskaper og mobiltelefonprodusenter snakker ikke lenger om WAP, men mobilt Internett, det sier en del, sier Sommerlund til digitoday.no.

Sommerlund hevder IT-avisen fremdeles kommer til å skrive om WAP, men det kommer bare til å være en del av stoffet om mobilt Internett. - Vi skal være en "business-to-user" tjeneste, sier Sommerlund.

Ifølge redaktøren ble 2000 et godt år for ITavisen:

- Omsetningen ble omtrent doblet. Når det gjelder resultatet vil dette gå pluss-minus i break-even, sier Sommerlund som legger til at regnskapene ennå ikke er gjort opp.

Til toppen