IBM WATSON

Watson blir frynsegode for IBM-ansatte som rammes av kreft

Tar sin egen medisin.

Watson-plattformen representerer det nye IBM. Nå blir analysetjenesten også et frynsegode for selskapets egne ansatte, i hvert fall i Amerika.
Watson-plattformen representerer det nye IBM. Nå blir analysetjenesten også et frynsegode for selskapets egne ansatte, i hvert fall i Amerika. Bilde: IBM
12. okt. 2016 - 20:00

Kanskje er det elementært, men IBM kan nå plusse på Watson på listen over frynsegoder.

Deres amerikanske medarbeidere vil fremover kunne påkalle den virtuelle «doktoren», dersom de rammes av alvorlig sykdom. Selskapet tar nå sin egen medisin.

Les også litt om frynsegoder i Silicon Valley

Allsidig analytiker

Watson kan som kjent mye mer enn bare å vinne Jeopardy i beste sendetid. 

IBMs plattform og tjeneste for kunstig intelligens har vokst opp til å bli blant annet finansrådgiver, «kaffedoktor», forsker og potensielt livreddende støttespiller med spesialkompetanse på diagnostisering og behandling av kreft.

Bakgrunn: Watson har lært alt om kreft

Det sistnevnte skal ansatte og deres familiemedlemmer få fri tilgang til fra og med nyttår. Foruten den egenutviklede teknologien (Watson er døpt opp etter IBMs grunnlegger) vil det også inngå levende helsepersonell og spesialistleger i tilbudet.

Det private helseforetaket Best Doctors stiller da med sine eksperter på området, også det blir gratis konsultasjoner, dersom behandlingene er dekket av IBMs helseforsikringer, ifølge en kunngjøring.

IBM har svimlende 337 000 ansatte globalt. Hvorvidt også ansatte utenfor USA kvalifiserer for ordningen fremgår ikke.

Lærer seg norsk: IBM satser hardt på Watson også i Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.