BEDRIFTSTEKNOLOGI

«Watson» har et alvorlig handikapp

Jeopardy-tevling mellom mann og maskin avslører noe IBM burde tenkt på.

15. feb. 2011 - 11:06

Den store Jeopardy-tevlingen mellom Watson, IBMs spesialkonstruerte klynge av Power7-servere, og USAs største Jeopardy-vinnere gjennom tidene, Ken Jennings og Brad Rutter, er i gang. Tevlingen kjøres over tre dager, og avsluttes kvelden 16. februar.

    Les også:

Første runde, som ble kjørt i går, endte med delt førsteplass i Rutter og Watson, som begge oppnådde 5000 dollar. Jennings oppnådde 2000 dollar.

Oversikten til The Register viser at Watson, trass i én feil, var oppe i 6400 dollar. Så bidro ytterligere to feil til at gevinsten falt til 3600 dollar. Med to spørsmål igjen lå Watson på andre plass, men greide å vinne 1400 dollar ved å svare korrekt og først på disse.

Første runde avslørte at Watson har ett alvorlig handikapp. Maskinen hører ikke hva de andre konkurrentene svarer. På et punkt svarte Jennings feil. Watson fulgte opp med samme feilaktige svar, og begges gevinst ble redusert med 1000 dollar.

Watson er utstyrt med hørsel, men den er bare innrettet mot programlederen. Watsons mangel på syn gjør at de vanlige reglene for Jeopardy er endret på ett punkt: Programlederen har ikke anledning til å bruke visuelle virkemidler i spørsmålsstillingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.