- Web 2.0 blir den største sikkerhetsrisikoen

Analyseselskapet IDC frykter at bedrifters bruk av i Web 2.0-løsninger vil føre til langt mer skadevare.

- Web 2.0 blir den største sikkerhetsrisikoen

Analyseselskapet IDC frykter at bedrifters bruk av i Web 2.0-løsninger vil føre til langt mer skadevare.

IDC mener at Web 2.0-baserte tjenester vil bli den største sikkerhetsrisikoen i 2009. I en pressemelding skriver analyseselskapet at når organisasjoner begynner å bruke Web 2.0-løsninger til samarbeid, informasjonssamling og forskning og utvikling, vil dette gjøre organisasjonene mer åpne for ekstern skadevare som kan underminere bruken av teknologiene som kjennetegner Web 2.0-løsninger.

IDC har beregnet at det per i dag finnes mer enn 1,5 milliarder enheter som er knyttet til Internett, et tall som selskapet venter at vil bli doblet innen 2011. Dette vil gi enda frodigere jaktmarker for ondsinnede.

I en nordisk undersøkelse IDC har gjennomført i år, sier omtrent halvparten av de nordiske selskapene at de allerede benytter Web 2.0-løsninger. Denne andelen er ventet å øke betydelig i løpet av de neste par årene.

Ifølge IDC er den største trusselen ved bruk av Web 2.0 risikoen for at ondsinnede «widgets» skal stjele personlig informasjon på systemene.

- De fleste hackere benytter allerede slike funksjoner i Web 2.0-applikasjoner fordi de vet at stadig flere mennesker benytter dem, sier Per Andersen, administrerende direktør for IDC Nordic, i en pressemelding.

- Få mennesker innser den store faren de utsetter seg for ved å benytte populære nettsteder som Facebook og YouTube, sier Andersen.

IDC mener at løsninger for websikkerhet og DLP (# Data Loss Prevention) i større gard vil bli benyttet til å overvåke bedrifters samhandling med Web 2.0, men at det vil skje mange stygge overgrep før slike remedier tas i bruk.

    Les også:

Til toppen