Web-en passerer milliarden

Idet vi passerte et nytt årtusen passerte vi også milliarden i antallet web-sider på Internett, ifølge nye tall fra søkemotorselskapet Inktomi.

Idet vi passerte et nytt årtusen passerte vi også milliarden i antallet web-sider på Internett, ifølge nye tall fra søkemotorselskapet Inktomi.

Inktomi-studien, utført i samarbeid med NEC Research Institute, slår fast at antallet web-sider har økt med 25 prosent fra de 800 millioner sidene som ble funnet på nettet i fjor sommer.

Foruten å foreta en halvoffisiell opptelling, lover Inktomi at selskapets besøk til verdens én milliard websider også vil føre til bedre søkeresultat for selskapets kunder, skriver Wall Street Journal. Den amerikanske næringslivsavisen har imidlertid fått med seg at norske Fast Search & Transfer fremdeles troner på toppen i antallet indekserte - det vil praktisk søkbare nettsider (300 millioner sider mot Inktomis 150 millioner).

Mer om Fasts nyoppussede søkemotor kan du lese om her.


Hvorom allting er - NEC og Inktomis "vareopptelling" viser at ingen av søkemotorene, med unntak av Fast, dekker mer enn 16 prosent av verdens samlede web-sider. Nå uttaler imidlertid stadig flere søkemotorselskaper at de akter å besøke og listeføre alle nettsidene i kyberrommet. Ett av dem er Excite@Home, som ifølge "søkegeneral" Kris Carpenter sier de har registrert nesten like mange websider som Inktomi, nærmere bestemt 850 millioner.

Målet med å undersøke hele web-en og analysere samtlige pekere mellom dokumenter er - så rart det enn kan høres ut - at det kan gi enda mer relevante søkeresultater. I hvert fall i teorien. Det man i det minste oppnår er å fjerne pekere til duplikate dokumenter - vel å merke hvis søkemotorens indeksering er intelligent nok.

Så får det være at det for oss jevne nettbrukere neppe spiller noen avgjørende rolle hvorvidt søkemotoren vi bruker søker på 100 millioner eller én milliard nettsider...

Til toppen