JUSS OG SAMFUNN

Web-en passerer milliarden

Idet vi passerte et nytt årtusen passerte vi også milliarden i antallet web-sider på Internett, ifølge nye tall fra søkemotorselskapet Inktomi.

Øystein Kvistad
19. jan. 2000 - 05:33
InktomiNEC Research Institute

Wall Street JournalFast Search & Transfer

Mer om Fasts nyoppussede søkemotor kan du lese om her


Hvorom allting er - NEC og Inktomis "vareopptelling" viser at ingen av søkemotorene, med unntak av Fast, dekker mer enn 16 prosent av verdens samlede web-sider. Nå uttaler imidlertid stadig flere søkemotorselskaper at de akter å besøke og listeføre alle nettsidene i kyberrommet. Ett av dem er Excite@Home, som ifølge "søkegeneral" Kris Carpenter sier de har registrert nesten like mange websider som Inktomi, nærmere bestemt 850 millioner.

Målet med å undersøke hele web-en og analysere samtlige pekere mellom dokumenter er - så rart det enn kan høres ut - at det kan gi enda mer relevante søkeresultater. I hvert fall i teorien. Det man i det minste oppnår er å fjerne pekere til duplikate dokumenter - vel å merke hvis søkemotorens indeksering er intelligent nok.

Så får det være at det for oss jevne nettbrukere neppe spiller noen avgjørende rolle hvorvidt søkemotoren vi bruker søker på 100 millioner eller én milliard nettsider...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.