BEDRIFTSTEKNOLOGI

Web i telefonboksen

Asiatere vil i år få anledning til å surfe på nettet via offentlige telefonautomater. Den første PowerPhone skal installeres i forbindelse med kinesernes overtagelse av Hong Kong 1. juli 1997.

Herman Berg
21. mai 1997 - 12:59

Det canadiske selskapet King Products Incorporated har mottatt en ordre verdt 2,2 millioner amerikanske dollar (over 15 millioner norske kroner) på leveranser av PowerPhones. Hong Kong-selskapet INFA Telecom har bestilt webtelefonene for å installere dem på jernbanestasjoner og andre turiststeder i Hong Kong og Kina.

De første vil bli satt opp i store møte- og utstillingssentre i Hong Kong innen kinesernes overtagelse av byen fra Storbritannia 1. juli i år, melder Nando.net.

Telefonen, som festes til veggen, fungerer som en kombinasjon av betalingstelefon og datamaskin. Det finnes muligheter for turistinformasjon, inkludert hotell- og restaurantbestillinger, i tillegg til reklamebudskap. Telefonene vil også tilby aksess for benyttelse av e-post i tillegg til generell surfing på Internett.

Telefonautomaten inkluderer telefonapparat, touchskjerm med farger og inngang for smart- og kredittkort. Webtelefonen blir drevet av en Intels Pentium-prosessor og benytter diverse applikasjoner for å kjøre videoer på faregskjermen.

Canadiske King Products er tidligere mest kjent for å innføre elektroniske kiosker i handlesentre. En talsmann for selskapet sier PowerPhone også vil bli distribuert i Nord-Amerika, men gir ikke noe dato for når det vil skje.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.