BEDRIFTSTEKNOLOGI

Web i telefonboksen

Asiatere vil i år få anledning til å surfe på nettet via offentlige telefonautomater. Den første PowerPhone skal installeres i forbindelse med kinesernes overtagelse av Hong Kong 1. juli 1997.

Herman Berg
21. mai 1997 - 12:59

Det canadiske selskapet King Products Incorporated har mottatt en ordre verdt 2,2 millioner amerikanske dollar (over 15 millioner norske kroner) på leveranser av PowerPhones. Hong Kong-selskapet INFA Telecom har bestilt webtelefonene for å installere dem på jernbanestasjoner og andre turiststeder i Hong Kong og Kina.

De første vil bli satt opp i store møte- og utstillingssentre i Hong Kong innen kinesernes overtagelse av byen fra Storbritannia 1. juli i år, melder Nando.net.

Telefonen, som festes til veggen, fungerer som en kombinasjon av betalingstelefon og datamaskin. Det finnes muligheter for turistinformasjon, inkludert hotell- og restaurantbestillinger, i tillegg til reklamebudskap. Telefonene vil også tilby aksess for benyttelse av e-post i tillegg til generell surfing på Internett.

Telefonautomaten inkluderer telefonapparat, touchskjerm med farger og inngang for smart- og kredittkort. Webtelefonen blir drevet av en Intels Pentium-prosessor og benytter diverse applikasjoner for å kjøre videoer på faregskjermen.

Canadiske King Products er tidligere mest kjent for å innføre elektroniske kiosker i handlesentre. En talsmann for selskapet sier PowerPhone også vil bli distribuert i Nord-Amerika, men gir ikke noe dato for når det vil skje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.