Web i vanlige TV-signaler

Intels Intercast Internett-TV kringkastingsteknologi har kommet ut av test-laboratoriene og inn i den virkelige verden gjennom et brikkesett fra Philips Semiconductors. Selv gamle TV-er vil kunne ta inn web-sider.

Intels Intercast Internett-TV kringkastingsteknologi har kommet ut av test-laboratoriene og inn i den virkelige verden gjennom et brikkesett fra Philips Semiconductors. Selv gamle TV-er vil kunne ta inn web-sider.

Intels Intercast-teknologi er designet for å overføre web-basert informasjon i høyhastighetsblokker på tvers av standard TV-signaler. Dette gjøres ved å bruke det vertikale slukkingsintervallet (vertical blanking interval - VBI), et område i TV-spektrumet hvor dagens tekst-TV overføringer finner sted.

Philips hevder ifølge Newbytes at de er den første brikkeprodusenten som kan produsere et Intercast-samsvarende dekoder-brikkesett for TV. Selskapet hevder også at brikkene lett kan settes inn i multimedia PC-er, ja til og med i enkle TV-er, for å la TV-en få tilgang til HTML-bilder.

I tillegg hevder Philips at SAA5284-brikkesettet kan brukes til å ta imot full-felts HTML-format data med abonnenment eller tilsvarende kanaler dedikert for å overføre tekst-TV lignende informasjon.

Ifølge Paul Amarting, produktmarkedsjef ved Philips Semiconductors, har det nye brikkesettet en input-multiplekser for to analoge, kompositt basebånd signal (CVBS) kilder.

- Over 20 års erfaring med verdensomspennende tekst-TV dekoding har gjort det mulig for oss å lage SAA5284, en sann multi-standard løsning som fjerner tilnærmet alle den prosessorbruken som nå kreves for VBI og FF (Full Field) data-gjenoppbygging, forteller Amarting til Newsbytes.

Brikkesettet hevdes å kunne lese Intercast-bilder fra omtrent alle kilder, inkludert 525- og 625-linjers TV-signaler. Brikkesettet støtter også closed caption og PDC (programmable data control) kringkastingssignaler.

Pakkefiltrering, en oppgave som normalt utføres av programvare, oppstår ifølge Philips på maskinvaren i SAA2584. Dette reduserer bruken av vertsprosessoren betydelig og lar brikkesettet brukes sammen med billige mikrokontrollere, eller sammen med høyytelses PC-systemer.

Philips planlegger å begynne leveransene av brikkene senere i år, da i en 5 volts konfigurasjon. De regner derfor med at de første produktene som støtter Intercast-standardene vil komme tidlig neste år.

Til toppen