BEDRIFTSTEKNOLOGI

Web sentral i Mac OS 8

Apple integrerer Internett i Mac OS 8 og introduserer en flertrådet Finder for Power PC i sommerens omfattende systemoppgradering. Selskapet inkluderer Navigator, Explorer, Cyberdog og pluggene Shockwave og Acrobat. Dessuten blir Mac OS 8 i stand til å kjøre Java rett i systemet.

Jens Kanden
14. mai 1997 - 13:15

Integrering med Internett er et av hovedelementene i Mac OS 8 - den mest omfattende oppgradering av Mac OS siden 1984, ifølge Apple Computer.

- Den dype integrasjonen med Internett i Mac OS 8, kommer til å overraske mange, fortalte Jim Gable, sjef for plattform- og programvareteknologier i Apple.

Selskapet har valgt både Netscape Navigator og Microsofts Internet Explorer.

- Den naturlige konsekvensen av vår strategi er å inkludere begge de to ledende nettleserne, noe som gir kundene selv muligheten til å velge, fortsatte Gable.

Mac OS 8 vil ha integrert installasjon, oppsett, konfigurering, og tilknytning til Internett, og man skal kunne få tilgang til nettet via desktop-ikoner. I tillegg til de to nettleserne inkluderes Cyberdog for produksjon av nettsider og America Online 3.0.

Selskapet har integrert Java i operativsystemet slik at man kan kjøre Java direkte i Mac OS 8 - utenom Navigator og Explorer.

Det følger også en rekke plugger med Mac OS 8 som QuickTime, Shockwave, LiveAudio, og Acrobat.

Mac-brukere vil også glede seg over at Finder endelig blir flertrådet og PowerPC-tilpasset. Den vil bli kjappere og i stand til å utføre flere systemoperasjoner samtidig.

Apple melder om overveldende positiv respons fra Mac-brukere som har fått testet betautgaven. Selskapet fremhever at Mac OS 8 beviser at de er i stand til å levere programvare i tide, et sårt punkt etter Copeland-fadesen.

Mac OS 8 er klar i løpet av juli i engelsk utgave.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.