Web-teknologi går Tandberg i næringen

Nå kommer web-aktørene som skviser videokonferanse-selskapene på pris.

Web-teknologi går Tandberg i næringen

Nå kommer web-aktørene som skviser videokonferanse-selskapene på pris.

Markedet for samhandling og videokonferanser vokser årlig med 30 til 60 prosent. Nå opplever Tandberg og Polycom økt konkurranse fra nye, mindre aktører. Det norske IT-selskapet Meetcon utfordrer markedsgigantene til å følge med i utviklingen.

Daglig leder i Meetcon – leverandør av video- og webkonferanser – John Olav Teige, har det seneste året opplevd hvordan markedet i stadig større grad etterspør mer fleksible og funksjonsrike video- og webkonferanseløsninger. Markedet vil ha mer igjen for sine investeringer enn det de får hos de etablerte aktørene i dag, mener Teige.

- Standard PC-utstyr med Internett og webkamera er alt man trenger. Web 2.0-teknologi og kvaliteten på datautstyr gjør at man kan delta på video- og webkonferanser fra møterommet, kontoret, flyplassen eller der du måtte befinne deg. Man behøver ikke investere i nytt dyrt spesialutstyr. Dette lønner seg både på bunnlinjen og i miljøregnskapet, hevder Teige.

Han mener Internett-baserte løsninger for video- og webkonferanser lar seg lett integrere i bedriftens eget system, og trenger ingen lokale installasjoner. Bredbåndshastigheten og stabile konferanseløsninger gjør at internettbaserte video- og webkonferanser blir stadig mer kommersielt anvendbart.

Meetcon har det siste året fått nærmere 40 nye kunder, også blant mellomstore og store bedrifter. Ambisjonen for 2008 er å femdoble omsetningen.

Nylig vant de en kontrakt med ordreverdi på 2 millioner kroner med BKK (Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap), og konkurrerte dermed ut blant annetTandberg.

- BKK så etter en miljøvennlig og kostnadseffektiv måte å styrke kommunikasjonen i konsernet. Vi ser positivt på at mindre aktører, som Meetcon utfordrer de etablerte aktørene. Webkonferanseteknologi gir best fleksibilitet, åpner for større brukergrupper og er best tilpasset vårt behov for applikasjons- og datadeling, sier John Glette, seksjonsleder for Infrastruktur i BKK Marked.

BKK har over 1000 ansatte, og har avdelinger spredt over et større geografisk område. Avtalen mellom BKK og Meetcon omfatter utrustning og installasjon av video- og webkonferanseløsning i 11 møterom, samt integrasjon i konsernets IT-system og opplæring.

Meetcon ble etablert i 2006. Selskapet utnytter eksisterende infrastruktur i hver enkelt PC, og leverer en internettbasert løsning for video- og webkonferanse. Plattformen bygger på konferansesystemet fra det amerikanske selskapet Wired Red.

Til toppen